Ford haalt 15,4 miljard dollar financiering binnen

Ford heeft via twee kredietlijnen in totaal 15,4 miljard dollar aan extra middelen binnengehaald. Bovendien wordt er dit jaar geen dividend uitbetaald om ook dat geld beschikbaar te houden om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. In de Verenigde Staten geeft Ford kopers van een nieuwe auto bovendien zes maanden gratis financiering.

“Net als bij de grote recessie managet Ford zich door de crisis op een manier die onze business, onze werknemers en onze dealers veilig stelt tijdens deze vitale periode,’’ aldus CEO Jim Hackett. “Als Amerika’s grootste fabrikant van voertuigen en de grootste werkgever in de auto-industrie plannen we om uit deze crisis te komen als een sterkere onderneming die als motor kan werken voor het herstel van de economie.’’ Ford was tijdens de financiële crisis van 2008 de enige van de Big Three in de VS die geen overheidssteun hoefde aan te vragen om te overleven.

Fabriekssluitingen

Ford heeft de leningen opgenomen vanwege de voorziene financiële gevolgen van de wereldwijde fabriekssluitingen. Het bedrijf heeft zich eerder als doel gesteld dat het over minstens 20 miljard dollar in kas en 30 miljard aan leningfaciliteiten wil beschikken. Eind vorig jaar stond de stand op 22 miljard in kas en 35 miljard capaciteit. Hackett: “Hoewel we deze pandemie uiteraard niet hebben zien aankomen, hebben we altijd vastgehouden aan een sterke balans en ruime liquiditeit zodat we economische onzekerheden het hoofd kunnen bieden en kunnen blijven investeren in onze toekomst.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford haalt 15,4 miljard dollar financiering binnen - Automobielmanagement.nl

Ford haalt 15,4 miljard dollar financiering binnen

Ford heeft via twee kredietlijnen in totaal 15,4 miljard dollar aan extra middelen binnengehaald. Bovendien wordt er dit jaar geen dividend uitbetaald om ook dat geld beschikbaar te houden om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. In de Verenigde Staten geeft Ford kopers van een nieuwe auto bovendien zes maanden gratis financiering.

“Net als bij de grote recessie managet Ford zich door de crisis op een manier die onze business, onze werknemers en onze dealers veilig stelt tijdens deze vitale periode,’’ aldus CEO Jim Hackett. “Als Amerika’s grootste fabrikant van voertuigen en de grootste werkgever in de auto-industrie plannen we om uit deze crisis te komen als een sterkere onderneming die als motor kan werken voor het herstel van de economie.’’ Ford was tijdens de financiële crisis van 2008 de enige van de Big Three in de VS die geen overheidssteun hoefde aan te vragen om te overleven.

Fabriekssluitingen

Ford heeft de leningen opgenomen vanwege de voorziene financiële gevolgen van de wereldwijde fabriekssluitingen. Het bedrijf heeft zich eerder als doel gesteld dat het over minstens 20 miljard dollar in kas en 30 miljard aan leningfaciliteiten wil beschikken. Eind vorig jaar stond de stand op 22 miljard in kas en 35 miljard capaciteit. Hackett: “Hoewel we deze pandemie uiteraard niet hebben zien aankomen, hebben we altijd vastgehouden aan een sterke balans en ruime liquiditeit zodat we economische onzekerheden het hoofd kunnen bieden en kunnen blijven investeren in onze toekomst.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding