De betalingstermijnen worden verlengd met 120 dagen. Tijdelijke leningen kunnen worden verhoogd en de aflossingstermijn gaat van 90 naar 270 dagen. Daarnaast worden bonussen en premies eerder uitbetaald en audits uitgesteld. Het doel van deze maatregelen is om overbruggingskredieten sneller uit te kunnen betalen.

Ondersteunen

De bedrijfsleiding van Volkswagen staat dagelijks in contact met het retailnetwerk. Bij aanpassingen in het financiële beleid wordt er vooral gekeken naar de individuele situatie van dealers. “De maatregelen die het coronavirus moeten indammen zijn van grote invloed op onze dealers.” laat directeur Holger B. Santel weten. “We willen ze zo goed mogelijk ondersteunen.” VW lijkt de crisis tot nu toe goed te doorstaan. “De beschikbaarheid van onze voertuigen is goed, in China zien we alweer een opleving. We hopen dat Europa snel volgt,” aldus Santel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding