XRAY brengt geldigheidsduur handelsbod tijdelijk naar beneden

Het Coronavirus heeft een stevige invloed op de import en de gebruikte handel auto’s, volgens Tom Corduwener, directeur van XRAY Automotive Remarketing. “Zo brengen wij de geldigheidsduur van een handelsbod terug van 28 maar vijf dagen”.

XRAY: Goede taxatie­software blijft van groot belang

“De situatie wijzigt op dit moment per dag”, “Ook wij moeten helaas maatregelen treffen in deze tijd. Gelukkig denkt de overheid mee met ondernemers en hebben wij er het volle vertrouwen in dat er goede oplossingen komen voor de ontstane situaties.”
Het XBS-platform haalt volgens Corduwener het hoogst haalbare handelsbod uit de markt. “Maar de cijfers van de afgelopen weken spreken voor zich. Het aanbod van gebruikte auto’s op de XBS veiling is met circa dertig procent teruggelopen. Dit is een direct gevolg van de afname van dealer inruiltaxaties”.

Prijzen gedaald

Gemiddeld liggen de prijzen 7,5 procent lager dan twee weken geleden, ziet Corduwener. “Met uitzondering van de exportvoertuigen, daar liggen de prijzen gemiddeld vijftien procent lager. Ondanks deze afname is de daling in het aantal transacties met vijf procent nog gering.”
XRAY blijft de dagelijkse b2b veilingen op het XBS platform faciliteren. Wel is de geldigheidsduur van een handelsbod tijdelijk teruggebracht van 28 dagen naar vijf dagen. Het blijkt ondermeer dat dit de kwaliteit van de biedingen ten goede komt. “Een mooie extra. Daarnaast hebben de meeste klanten gezien de omstandigheden alle begrip voor tijdelijke maatregelen. De saamhorigheid is groot en iedereen beseft dat de problemen samen aangepakt moeten worden”.
Dat het RDW weer overgaat tot meerdere keuringen stemt Corduwener tot tevredenheid.”Daar ben ik blij mee. Maar het geldt voorlopig alleen voor auto’s waar een verkooporder voor ligt. Mijn verwachting is echter wel dat we daarna kunnen, en gaan doorpakken”.

XRAY brengt geldigheidsduur handelsbod tijdelijk naar beneden - Automobielmanagement.nl

XRAY brengt geldigheidsduur handelsbod tijdelijk naar beneden

Het Coronavirus heeft een stevige invloed op de import en de gebruikte handel auto’s, volgens Tom Corduwener, directeur van XRAY Automotive Remarketing. “Zo brengen wij de geldigheidsduur van een handelsbod terug van 28 maar vijf dagen”.

XRAY: Goede taxatie­software blijft van groot belang

“De situatie wijzigt op dit moment per dag”, “Ook wij moeten helaas maatregelen treffen in deze tijd. Gelukkig denkt de overheid mee met ondernemers en hebben wij er het volle vertrouwen in dat er goede oplossingen komen voor de ontstane situaties.”
Het XBS-platform haalt volgens Corduwener het hoogst haalbare handelsbod uit de markt. “Maar de cijfers van de afgelopen weken spreken voor zich. Het aanbod van gebruikte auto’s op de XBS veiling is met circa dertig procent teruggelopen. Dit is een direct gevolg van de afname van dealer inruiltaxaties”.

Prijzen gedaald

Gemiddeld liggen de prijzen 7,5 procent lager dan twee weken geleden, ziet Corduwener. “Met uitzondering van de exportvoertuigen, daar liggen de prijzen gemiddeld vijftien procent lager. Ondanks deze afname is de daling in het aantal transacties met vijf procent nog gering.”
XRAY blijft de dagelijkse b2b veilingen op het XBS platform faciliteren. Wel is de geldigheidsduur van een handelsbod tijdelijk teruggebracht van 28 dagen naar vijf dagen. Het blijkt ondermeer dat dit de kwaliteit van de biedingen ten goede komt. “Een mooie extra. Daarnaast hebben de meeste klanten gezien de omstandigheden alle begrip voor tijdelijke maatregelen. De saamhorigheid is groot en iedereen beseft dat de problemen samen aangepakt moeten worden”.
Dat het RDW weer overgaat tot meerdere keuringen stemt Corduwener tot tevredenheid.”Daar ben ik blij mee. Maar het geldt voorlopig alleen voor auto’s waar een verkooporder voor ligt. Mijn verwachting is echter wel dat we daarna kunnen, en gaan doorpakken”.