Britse autoproductie daalt met zeker 18 procent

De Britse autoproductie kan dit jaar zeker 200.000 stuks ofwel 18 procent lager uitkomen dan in 2019. Dat is een eerste voorzichtige schatting van de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT. De daling zal nog veel scherper uitkomen als de huidige fabriekssluitingen niet weken maar maanden gaan duren.

In februari bleef het aantal in Britse fabrieken geproduceerde auto’s met 122.170 stuks nagenoeg stabiel vergeleken met een jaar geleden. Maar dat is de stilte voor de storm, benadrukt SMMT-directeur Mike Hawes. Sindsdien zijn ook in Groot-Brittannië alle autofabrieken door het coronavirus tot stilstand gekomen.

Storm

“Ondanks de vele uitdagingen waar de Britse auto-industrie de laatste tijd mee geconfronteerd is, blijft het fundamenteel sterk en de cijfers over februari weerspiegelen dat. Deze cijfers weerspiegelen echter ook de stilte voor de storm. Nu de autofabrieken dicht zijn en veel automarkten in de wereld ook tot stilstand zijn gekomen zijn de vooruitzichten uiterst zorgwekkend.’’

Steunmaatregelen

Hawes verwelkomt de ook door de Britse regering aangekondigde steunmaatregelen voor ondernemers maar waarschuwt ‘dat die steun nu dan ook wel bij de bedrijven aan moet komen’. “Als we deze sector in leven willen houden en ook in een positie om ons land te helpen weer op z’n pootjes terecht te komen dan hebben we dringend financiering nodig.’’

Britse autoproductie daalt met zeker 18 procent - Automobielmanagement.nl

Britse autoproductie daalt met zeker 18 procent

De Britse autoproductie kan dit jaar zeker 200.000 stuks ofwel 18 procent lager uitkomen dan in 2019. Dat is een eerste voorzichtige schatting van de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT. De daling zal nog veel scherper uitkomen als de huidige fabriekssluitingen niet weken maar maanden gaan duren.

In februari bleef het aantal in Britse fabrieken geproduceerde auto’s met 122.170 stuks nagenoeg stabiel vergeleken met een jaar geleden. Maar dat is de stilte voor de storm, benadrukt SMMT-directeur Mike Hawes. Sindsdien zijn ook in Groot-Brittannië alle autofabrieken door het coronavirus tot stilstand gekomen.

Storm

“Ondanks de vele uitdagingen waar de Britse auto-industrie de laatste tijd mee geconfronteerd is, blijft het fundamenteel sterk en de cijfers over februari weerspiegelen dat. Deze cijfers weerspiegelen echter ook de stilte voor de storm. Nu de autofabrieken dicht zijn en veel automarkten in de wereld ook tot stilstand zijn gekomen zijn de vooruitzichten uiterst zorgwekkend.’’

Steunmaatregelen

Hawes verwelkomt de ook door de Britse regering aangekondigde steunmaatregelen voor ondernemers maar waarschuwt ‘dat die steun nu dan ook wel bij de bedrijven aan moet komen’. “Als we deze sector in leven willen houden en ook in een positie om ons land te helpen weer op z’n pootjes terecht te komen dan hebben we dringend financiering nodig.’’