“Lightyear is een in Eindhoven gevestigde autofabrikant die voertuigen produceert die rijden op zonne-energie. Het bedrijf heeft de Lightyear One gebouwd, waarvan het stelt dat het de eerste lange-bereik zon-aangedreven auto ter wereld is die 725 kilometer kan rijden op één enkele 60 kWh opgeladen batterij en die 8.300 kilometer per jaar zonlicht krijgt in het bewolkte Nederland,” omschrijft Forbes.

Lightyear is in 2016 opgericht door alumni van Solar Team Eindhoven, die met de Stella meermaals de Bridgestone World Solar Challenge wonnen. Hun bedrijf telt inmiddels 120 werknemers. Lightyear hoopt de eerste auto volgend jaar af te leveren en denkt dan aan een prijskaartje van 150.000 euro, heeft de van Tesla afkomstige commercieel directeur Johan Vos eerder gezegd in het Financieel Dagblad. Voor die auto zijn inmiddels al meer dan honderd bestellingen binnen gekomen. Lightyear werkt nu aan een tweede model dat veel goedkoper uit moet vallen. Uiteindelijk hoopt het Eindhovense bedrijf rond de 100.000 auto’s per jaar te bouwen die dan bestemd zijn voor de wereldmarkt.