Tesla kan showroom in Wuhan heropenen

Net als vrijwel alle andere grote automerken heeft ook Tesla haar grote showroom in Wuhan, het Chinese epicentrum van de coronacrisis, weer kunnen openen. De vestiging werd begin februari, tegelijk met de andere showrooms van Tesla in China, begin februari gesloten maar is nu weer open for business. De meeste autofabrieken in China draaien inmiddels ook weer op volle toeren.

Tijdens de sluiting is Tesla wel doorgegaan met het aan huis afleveren van nieuwe auto’s aan klanten in Wuhan en omgeving. Ook bleef er een online klantenservice om vragen te beantwoorden en – zo mogelijk – problemen op te lossen. Al die activiteiten zijn nu echter weer op hetzelfde niveau als voor de crisis, heeft Tesla China laten weten.

In de Verenigde Staten lijkt de ellende nu pas in alle hevigheid los te barsten. Tesla heeft daar vorige week, met de nodige tegenzin, haar grote Gigafactory 1 in Fremont, Californië, moeten sluiten. Nu heeft Tesla ook mee moeten delen dat het zo’n driekwart van de werknemers van de batterijenfabriek in Nevada voorlopig ontslaat. Dat gebeurt nadat partner Panasonic heeft besloten de fabriek zeker twee weken te sluiten vanwege de sterk ingezakte vraag. Tesla en Panasonic maken in Nevada battery-packs voor de Model 3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla kan showroom in Wuhan heropenen - Automobielmanagement.nl

Tesla kan showroom in Wuhan heropenen

Net als vrijwel alle andere grote automerken heeft ook Tesla haar grote showroom in Wuhan, het Chinese epicentrum van de coronacrisis, weer kunnen openen. De vestiging werd begin februari, tegelijk met de andere showrooms van Tesla in China, begin februari gesloten maar is nu weer open for business. De meeste autofabrieken in China draaien inmiddels ook weer op volle toeren.

Tijdens de sluiting is Tesla wel doorgegaan met het aan huis afleveren van nieuwe auto’s aan klanten in Wuhan en omgeving. Ook bleef er een online klantenservice om vragen te beantwoorden en – zo mogelijk – problemen op te lossen. Al die activiteiten zijn nu echter weer op hetzelfde niveau als voor de crisis, heeft Tesla China laten weten.

In de Verenigde Staten lijkt de ellende nu pas in alle hevigheid los te barsten. Tesla heeft daar vorige week, met de nodige tegenzin, haar grote Gigafactory 1 in Fremont, Californië, moeten sluiten. Nu heeft Tesla ook mee moeten delen dat het zo’n driekwart van de werknemers van de batterijenfabriek in Nevada voorlopig ontslaat. Dat gebeurt nadat partner Panasonic heeft besloten de fabriek zeker twee weken te sluiten vanwege de sterk ingezakte vraag. Tesla en Panasonic maken in Nevada battery-packs voor de Model 3.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding