De 2020-editie van het Mondial de ‘l Automobile de Paris is ‘gezien de crisis zonder precedent waar de autosector mee te kampen heeft nu ze volop is getroffen door de economische malaise en vecht om te kunnen overleven’ definitief afgelast. Nevenevenementen die tegelijkertijd gehouden zouden worden, gaan misschien nog wel door, aldus de organisatoren van de Franse autoshow.

“Hoewel we teleurgesteld zijn is er niets belangrijkers voor ons dan de gezondheid, veiligheid en het welzijn van de inwoners van Detroit en Michigan. We zullen alles doen waar we maar kunnen om het gevecht van onze gemeenschap tegen de uitbraak van het coronavirus te ondersteunen,” aldus directeur Rod Alberts van NAIAS. Alle reeds gekochte kaartjes voor het evenement worden terugbetaald. De volgende aflevering van de Detroit Show wordt nu pas gehouden in juni 2021.

Eerder al werden grote autoshows als die in Beijing en Genève afgelast. De autoshow van New York is tot nu toe verschoven naar het najaar maar of dat evenement dan wel door kan gaan is hoogst onzeker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding