FCA kort medewerkers 20 procent op hun salaris

Fiat Chrysler Automobiles gaat arbeiders tot juni 20 procent korten op het salaris. Ook het management doet een duit in het zakje. CEO Mike Manley vermindert dit jaar zijn salaris van 14 miljoen dollar met 50 procent.

FCA

Bij FCA hebben naast Manley ook andere leden van de raad van bestuur een vrijwillige korting op het salaris afgesproken, waaronder voorzitter John Elkann. Voor de rest van het jaar ontvangen zij helemaal geen salaris meer.

Coronacrisis

Ook andere Amerikaanse autofabrikanten hebben inmiddels vergelijkbare maatregelen aangekondigd in verband met de coronacrisis. Ford wil 25 tot 50 procent van het salaris van 300 ‘executives’ korten en bij General Motors gaat het om 20 tot 30 procent voor een periode van 6 maanden.

Tijdelijke korting

De fabrikanten benadrukken overigens dat er voor het personeel geen sprake is van een structurele salarisverlaging maar een tijdelijke korting. Deze wordt later weer terugbetaald als de situatie is genormaliseerd.

FCA kort medewerkers 20 procent op hun salaris - Automobielmanagement.nl

FCA kort medewerkers 20 procent op hun salaris

Fiat Chrysler Automobiles gaat arbeiders tot juni 20 procent korten op het salaris. Ook het management doet een duit in het zakje. CEO Mike Manley vermindert dit jaar zijn salaris van 14 miljoen dollar met 50 procent.

FCA

Bij FCA hebben naast Manley ook andere leden van de raad van bestuur een vrijwillige korting op het salaris afgesproken, waaronder voorzitter John Elkann. Voor de rest van het jaar ontvangen zij helemaal geen salaris meer.

Coronacrisis

Ook andere Amerikaanse autofabrikanten hebben inmiddels vergelijkbare maatregelen aangekondigd in verband met de coronacrisis. Ford wil 25 tot 50 procent van het salaris van 300 ‘executives’ korten en bij General Motors gaat het om 20 tot 30 procent voor een periode van 6 maanden.

Tijdelijke korting

De fabrikanten benadrukken overigens dat er voor het personeel geen sprake is van een structurele salarisverlaging maar een tijdelijke korting. Deze wordt later weer terugbetaald als de situatie is genormaliseerd.