Volvo ziet verkopen met een derde inzakken

Volvo Cars heeft in maart 46.395 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 31,2 procent minder dan een jaar eerder. Over het eerste kwartaal komt de daling bij Volvo Cars met 131.889 exemplaren uit op 18,2 procent. De wereldwijde verkoopprestaties hadden te lijden onder de aanhoudende gevolgen van de coronacrisis meldt het bedrijf.

Volvo Cars maakt traditiegetrouw de kwartaalcijfers al in de eerste dagen van het nieuwe kwartaal bekend. In China liepen de verkopen over het afgelopen kwartaal met 30 procent terug naar 20.780 auto’s. In de laatste maand van het kwartaal verminderde de daling echter al weer tot 18,5 procent. Volvo Cars heeft eerder meegedeeld dat haar vier fabrieken in China weer normaal draaien en dat alle dealers en verkooppunten in China weer open zijn. Het is in dat land weer ‘business as usual’, aldus de Zweedse dochter van Geely.

Europe en VS

In Europa is echter sprake van een omgekeerde beweging: een daling van 18,5 procent over het hele kwartaal maar van 35 procent over de maand maart. Dat komt, zoals bekend, door de lockdown of andere coronamaatregelen in vrijwel alle Europese landen, met thuisland Zweden tot nu toe als uitzondering. Op de Amerikaanse markt is dat beeld nog sterker: 43 procent lagere verkopen in maart en 12 procent over het hele kwartaal. Ook daar zijn de restricties de laatste weken en dagen aanzienlijk verscherpt wat leidde tot ‘een sterke daling van het showroombezoek’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo ziet verkopen met een derde inzakken - Automobielmanagement.nl

Volvo ziet verkopen met een derde inzakken

Volvo Cars heeft in maart 46.395 nieuwe auto’s verkocht. Dat is 31,2 procent minder dan een jaar eerder. Over het eerste kwartaal komt de daling bij Volvo Cars met 131.889 exemplaren uit op 18,2 procent. De wereldwijde verkoopprestaties hadden te lijden onder de aanhoudende gevolgen van de coronacrisis meldt het bedrijf.

Volvo Cars maakt traditiegetrouw de kwartaalcijfers al in de eerste dagen van het nieuwe kwartaal bekend. In China liepen de verkopen over het afgelopen kwartaal met 30 procent terug naar 20.780 auto’s. In de laatste maand van het kwartaal verminderde de daling echter al weer tot 18,5 procent. Volvo Cars heeft eerder meegedeeld dat haar vier fabrieken in China weer normaal draaien en dat alle dealers en verkooppunten in China weer open zijn. Het is in dat land weer ‘business as usual’, aldus de Zweedse dochter van Geely.

Europe en VS

In Europa is echter sprake van een omgekeerde beweging: een daling van 18,5 procent over het hele kwartaal maar van 35 procent over de maand maart. Dat komt, zoals bekend, door de lockdown of andere coronamaatregelen in vrijwel alle Europese landen, met thuisland Zweden tot nu toe als uitzondering. Op de Amerikaanse markt is dat beeld nog sterker: 43 procent lagere verkopen in maart en 12 procent over het hele kwartaal. Ook daar zijn de restricties de laatste weken en dagen aanzienlijk verscherpt wat leidde tot ‘een sterke daling van het showroombezoek’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding