De acht andere leden van de Raad van Bestuur van Michelin leveren tien procent in, eveneens over april en mei. De ‘kortingen’ blijven gelden zolang de werknemers van Michelin tijdelijk werkloos zijn door de coronacrisis. De commissarissen van Michelin Group schenken op hun beurt 25 procent van hun vergoeding over heel 2020 aan liefdadigheidsinstellingen in de landen waar ze woonachtig zijn.

Verzwakking

“De gezondheidscrisis leidt tot een aanmerkelijke verzwakking van de activiteiten van de Michelin Group, wat ertoe geleid heeft dat een aantal werknemers te maken heeft met tijdelijke werkloosheidsmaatregelen. Tegen deze achtergrond, en als een teken van solidariteit met alle arbeiders, hebben de managers en de commissarissen besloten om hun beloning te verminderen,” aldus een verklaring van het Franse bandenbedrijf. Michelin Group zal op 29 april de cijfers over het eerste kwartaal van 2020 bekend maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding