ACEA: In Europa 1,5 miljoen voertuigen minder gemaakt wegens corona

Het productieverlies door het sluiten van Europese autofabrieken vanwege de coronacrisis bedraagt tot dusver bijna 1,5 miljoen voertuigen. Dat becijferde de Europese autobranchevereniging ACEA.

In het cijfer zijn personenauto’s, vrachtwagens, bestelbusjes, bussen en touringcars meegenomen. ACEA brengt tijdens de crisis de cijfers wekelijks in kaart. Vorige week stond de teller op 1,2 miljoen voertuigen. De vereniging verwacht dat het getal nog verder stijgt zolang fabrieken dichtblijven.

1,1 miljoen werknemers

Daarnaast worden meer dan 1,1 miljoen werknemers in de Europese auto-industrie geraakt door de massale sluiting van autofabrieken. Volgens ACEA werken er 3,5 miljoen Europeanen in de automotive sector (en ook zij zijn geraakt) en zorgt de sector met toeleveranciers voor bijna 14 miljoen banen in Europa. In Nederland zijn 13.500 mensen in de industrie getroffen.

ACEA bekijkt de impact van de coronacrisis op de autoindustrie in de 27 EU-lidstaten en in het Verenigd Koninkrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ACEA: In Europa 1,5 miljoen voertuigen minder gemaakt wegens corona - Automobielmanagement.nl

ACEA: In Europa 1,5 miljoen voertuigen minder gemaakt wegens corona

Het productieverlies door het sluiten van Europese autofabrieken vanwege de coronacrisis bedraagt tot dusver bijna 1,5 miljoen voertuigen. Dat becijferde de Europese autobranchevereniging ACEA.

In het cijfer zijn personenauto’s, vrachtwagens, bestelbusjes, bussen en touringcars meegenomen. ACEA brengt tijdens de crisis de cijfers wekelijks in kaart. Vorige week stond de teller op 1,2 miljoen voertuigen. De vereniging verwacht dat het getal nog verder stijgt zolang fabrieken dichtblijven.

1,1 miljoen werknemers

Daarnaast worden meer dan 1,1 miljoen werknemers in de Europese auto-industrie geraakt door de massale sluiting van autofabrieken. Volgens ACEA werken er 3,5 miljoen Europeanen in de automotive sector (en ook zij zijn geraakt) en zorgt de sector met toeleveranciers voor bijna 14 miljoen banen in Europa. In Nederland zijn 13.500 mensen in de industrie getroffen.

ACEA bekijkt de impact van de coronacrisis op de autoindustrie in de 27 EU-lidstaten en in het Verenigd Koninkrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding