In het cijfer zijn personenauto’s, vrachtwagens, bestelbusjes, bussen en touringcars meegenomen. ACEA brengt tijdens de crisis de cijfers wekelijks in kaart. Vorige week stond de teller op 1,2 miljoen voertuigen. De vereniging verwacht dat het getal nog verder stijgt zolang fabrieken dichtblijven.

1,1 miljoen werknemers

Daarnaast worden meer dan 1,1 miljoen werknemers in de Europese auto-industrie geraakt door de massale sluiting van autofabrieken. Volgens ACEA werken er 3,5 miljoen Europeanen in de automotive sector (en ook zij zijn geraakt) en zorgt de sector met toeleveranciers voor bijna 14 miljoen banen in Europa. In Nederland zijn 13.500 mensen in de industrie getroffen.

ACEA bekijkt de impact van de coronacrisis op de autoindustrie in de 27 EU-lidstaten en in het Verenigd Koninkrijk.