Ford verwacht 600 miljoen dollar kwartaalverlies

Ford gaat er voorlopig vanuit in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies te leiden van 600 miljoen dollar. Daarin zijn dan nog niet bijzondere lasten van 300 miljoen dollar meegeteld. De omzet is volgens de eerste berekeningen uitgekomen op 34 miljard dollar vergeleken met 40,3 miljard dollar een jaar eerder, dat is een daling met 15 procent. Het aantal aan dealers afgeleverde auto’s lag 21 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2019.

Chinese dochter Ford krijgt boete

Ford probeert aan alle kanten geld te besparen of binnen te halen. Zo is het kwartaaldividend van 900 miljoen dollar geschrapt, worden geen eigen aandelen meer ingekocht en wordt waar mogelijk op de kosten bespaard. “We blijven opportunistisch alle financieringsopties bekijken om onze balans verder te versterken en de liquiditeit op te voeren,’’ aldus financieel directeur Tim Stone. Hij berekent dat de onderneming per 9 april rond de 30 miljard dollar in kas had, inclusief ruim 15 miljard aan vorige maand opgenomen leningen.

China

Op dit moment draaien alleen de fabrieken in China weer. Ford verwacht dat fabrieken elders in de wereld pas in het tweede kwartaal weer aan het werk zullen gaan. Momenteel wordt in samenwerking met de bonden maar ook de toeleveranciers gewerkt aan een scenario voor die herstart. “We hebben echter voldoende geld om tot minstens het eind van het derde kwartaal vol te houden zonder autoproductie of verkopen,” aldus Stone. Ford zal de definitieve cijfers over het eerste kwartaal op 28 april bekend maken.

Ford verwacht 600 miljoen dollar kwartaalverlies - Automobielmanagement.nl

Ford verwacht 600 miljoen dollar kwartaalverlies

Ford gaat er voorlopig vanuit in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies te leiden van 600 miljoen dollar. Daarin zijn dan nog niet bijzondere lasten van 300 miljoen dollar meegeteld. De omzet is volgens de eerste berekeningen uitgekomen op 34 miljard dollar vergeleken met 40,3 miljard dollar een jaar eerder, dat is een daling met 15 procent. Het aantal aan dealers afgeleverde auto’s lag 21 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2019.

Chinese dochter Ford krijgt boete

Ford probeert aan alle kanten geld te besparen of binnen te halen. Zo is het kwartaaldividend van 900 miljoen dollar geschrapt, worden geen eigen aandelen meer ingekocht en wordt waar mogelijk op de kosten bespaard. “We blijven opportunistisch alle financieringsopties bekijken om onze balans verder te versterken en de liquiditeit op te voeren,’’ aldus financieel directeur Tim Stone. Hij berekent dat de onderneming per 9 april rond de 30 miljard dollar in kas had, inclusief ruim 15 miljard aan vorige maand opgenomen leningen.

China

Op dit moment draaien alleen de fabrieken in China weer. Ford verwacht dat fabrieken elders in de wereld pas in het tweede kwartaal weer aan het werk zullen gaan. Momenteel wordt in samenwerking met de bonden maar ook de toeleveranciers gewerkt aan een scenario voor die herstart. “We hebben echter voldoende geld om tot minstens het eind van het derde kwartaal vol te houden zonder autoproductie of verkopen,” aldus Stone. Ford zal de definitieve cijfers over het eerste kwartaal op 28 april bekend maken.