Ford probeert aan alle kanten geld te besparen of binnen te halen. Zo is het kwartaaldividend van 900 miljoen dollar geschrapt, worden geen eigen aandelen meer ingekocht en wordt waar mogelijk op de kosten bespaard. “We blijven opportunistisch alle financieringsopties bekijken om onze balans verder te versterken en de liquiditeit op te voeren,’’ aldus financieel directeur Tim Stone. Hij berekent dat de onderneming per 9 april rond de 30 miljard dollar in kas had, inclusief ruim 15 miljard aan vorige maand opgenomen leningen.

China

Op dit moment draaien alleen de fabrieken in China weer. Ford verwacht dat fabrieken elders in de wereld pas in het tweede kwartaal weer aan het werk zullen gaan. Momenteel wordt in samenwerking met de bonden maar ook de toeleveranciers gewerkt aan een scenario voor die herstart. “We hebben echter voldoende geld om tot minstens het eind van het derde kwartaal vol te houden zonder autoproductie of verkopen,” aldus Stone. Ford zal de definitieve cijfers over het eerste kwartaal op 28 april bekend maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding