“Ik ben er absoluut van overtuigd dat we de ontzettend moeilijke periode waar we nu in zitten op een dag weer achter ons kunnen laten,” aldus Senard. Hij heeft zelf een kwart van zijn salaris ingeleverd, net als tijdelijk CEO Clotilde Delbos en de andere leden van de Raad van Bestuur. Die ‘korting’ geldt voorlopig voor de hele eerste helft van dit jaar. De commissarissen van Groupe Renault leveren op hun beurt eveneens een kwart van hun beloning in.

Dividend

Eerder al hadden alle bestuurders van bandenfabrikant Michelin hetzelfde besloten. Renault wil bovendien geen dividend over 2019 uitbetalen waarmee het enkele miljarden in kas kan houden. Dat moet echter wel goedgekeurd worden door de algemene aandeelhoudersvergadering die voorlopig is geagendeerd voor 19 juni. Zowel de Franse Staat als Nissan hebben 15 procent van de aandelen Renault in handen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding