CEO Stephan Wőllenstein van Volkswagen Group China: ‘’Onze dealers zien weer klanten over de vloer komen. Er zijn steeds meer tekenen van herstel, met een goede kans dat de Chinese automarkt tegen het begin van de zomer weer op het niveau van vorig jaar zit. Voor Volkswagen liggen er nog een aantal hoogtepunten in het verschiet. Dit jaar beginnen we in China zelf met de productie van elektrische auto’s op basis van de MEB (modular electric drive toolkit) en komt ook de ID. familie op de Chinese markt.’’

De MEB-auto’s worden vanaf de tweede helft van dit jaar gebouwd in fabrieken in Anting en Foshan die een gezamenlijke capaciteit hebben van 600.000 eenheden per jaar. Tegen het eind van het jaar hoopt ook Audi de e-tron in China zelf te gaan bouwen. Eerder al lieten ook Daimler en BMW weten dat de activiteiten in China weer draaien op het niveau van voor de crisis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding