VW ziet duidelijk herstel in China

Volkswagen Groep ziet duidelijk tekenen van herstel in China. Alle 2.000 dealers van het merk Volkswagen zijn weer open en het bezoek aan de showrooms was in het laatste weekend van maart weer even hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Ook 95 procent van de dealers van Audi en Skoda hebben de deuren weer kunnen openen. Inmiddels is ook het werk weer hervat in 32 van de 33 auto- en onderdelenfabrieken die de Duitse groep heeft in China.

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen
De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, PorscheShutterstock (2019)

CEO Stephan Wőllenstein van Volkswagen Group China: ‘’Onze dealers zien weer klanten over de vloer komen. Er zijn steeds meer tekenen van herstel, met een goede kans dat de Chinese automarkt tegen het begin van de zomer weer op het niveau van vorig jaar zit. Voor Volkswagen liggen er nog een aantal hoogtepunten in het verschiet. Dit jaar beginnen we in China zelf met de productie van elektrische auto’s op basis van de MEB (modular electric drive toolkit) en komt ook de ID. familie op de Chinese markt.’’

De MEB-auto’s worden vanaf de tweede helft van dit jaar gebouwd in fabrieken in Anting en Foshan die een gezamenlijke capaciteit hebben van 600.000 eenheden per jaar. Tegen het eind van het jaar hoopt ook Audi de e-tron in China zelf te gaan bouwen. Eerder al lieten ook Daimler en BMW weten dat de activiteiten in China weer draaien op het niveau van voor de crisis.

VW ziet duidelijk herstel in China - Automobielmanagement.nl

VW ziet duidelijk herstel in China

Volkswagen Groep ziet duidelijk tekenen van herstel in China. Alle 2.000 dealers van het merk Volkswagen zijn weer open en het bezoek aan de showrooms was in het laatste weekend van maart weer even hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Ook 95 procent van de dealers van Audi en Skoda hebben de deuren weer kunnen openen. Inmiddels is ook het werk weer hervat in 32 van de 33 auto- en onderdelenfabrieken die de Duitse groep heeft in China.

Stormloop op dieselclaim-site van Volkswagen
De plus in augustus is met name te danken aan Volkswagen personenauto’s, Audi, PorscheShutterstock (2019)

CEO Stephan Wőllenstein van Volkswagen Group China: ‘’Onze dealers zien weer klanten over de vloer komen. Er zijn steeds meer tekenen van herstel, met een goede kans dat de Chinese automarkt tegen het begin van de zomer weer op het niveau van vorig jaar zit. Voor Volkswagen liggen er nog een aantal hoogtepunten in het verschiet. Dit jaar beginnen we in China zelf met de productie van elektrische auto’s op basis van de MEB (modular electric drive toolkit) en komt ook de ID. familie op de Chinese markt.’’

De MEB-auto’s worden vanaf de tweede helft van dit jaar gebouwd in fabrieken in Anting en Foshan die een gezamenlijke capaciteit hebben van 600.000 eenheden per jaar. Tegen het eind van het jaar hoopt ook Audi de e-tron in China zelf te gaan bouwen. Eerder al lieten ook Daimler en BMW weten dat de activiteiten in China weer draaien op het niveau van voor de crisis.