Ford wist in Europa onder meer 66.685 Transits en 7.433 Tourneo’s te verkopen. Bij personenauto’s moest de autobouwer echter een daling incasseren van 40 procent met 160.146 verkochte exemplaren. Duitsland was voor personenwagens de belangrijkste markt met 42.956 stuks terwijl Ford in Groot-Brittannië de grootste blijft bij zowel personen- als bestelwagens. In ons land verkocht Ford in het eerste kwartaal volgens cijfers van de RAI Vereniging 5.980 personenauto’s terwijl dat er in dezelfde periode in 2019 nog 7.221 waren, een daling met 17 procent.

Startlijn

“De coronapandemie had enorme gevolgen voor de markten in heel Europa in het eerste kwartaal. Met onze sterke bestelwagen business en nieuwe line-up aan personenauto’s, inclusief de Puma en elektrische modellen als de Kuga PHEV, aan de startlijn zijn we goed voorbereid voor een succesvolle herstart als de klanten eenmaal terugkeren naar de markt,’’ zegt de Nederlander Roelant de Waard, Vice-President Marketing, Sales and Service bij Ford of Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding