Ook zijn er bij Opel/Vauxhall in ons land, Duitsland en Groot-Brittannië verschillende nieuwe initiatieven genomen rond de online verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, meldt het Franse moederbedrijf.

Parcours

“Vandaag de dag volgen al onze klanten een parcours op internet en sommigen willen dat parcours ook online af kunnen ronden. Door het aanbod te completeren, reageren de merken van Groupe PSA direct op de verwachtingen van onze klanten die een eenvoudige, snelle mobiliteitsoplossing wensen zonder compromis wat betreft de service,’’ stelt directeur verkoop en marketing Thierry Koskas. Hij wijst erop dat het online verkoopmodel uitgebreid is getest door de eigen medewerkers. “Vandaag de dag wordt 89 procent van de verkopen van de groep aan eigen werknemers online afgewikkeld. Op de drie nieuwe sites van de merken kan een bestelling in enkele klikken worden geregeld.”

Tweede helft april

CEO Carlos Tavares hoopt daarbij wel dat rond tweede helft van april veel activiteiten weer opgestart kunnen worden. Hij wilde de autofabrieken in Frankrijk zelf eigenlijk eind maart weer openen maar kon daarover geen vergelijk bereiken met de vakbonden. “We moeten echter klaar staan om vanaf de tweede helft van april weer volop operationeel te zijn,” aldus de CEO in een videotoespraak tot 700 managers en andere leidinggevenden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding