Hertz zet 10.000 werknemers op straat

Autoverhuurder Hertz gaat in de VS 10.000 werknemers ontslaan omdat er door de ingestorte markt geen werk meer voor hen is. Hertz telt volgens de laatst bekende gegevens wereldwijd 38.000 werknemers. In Nederland zijn de meeste verhuurlocaties volgens een lijst op hertz.com overigens wel open.

Door de pandemie wordt Hertz overal in de wereld geconfronteerd met huuropzeggingen of het wegblijven van klanten. ‘’Als reactie op deze nooit vertoonde omstandigheden en de onzekerheid rond de duur van de gevolgen heeft Hertz pro-actieve en agressieve acties ondernomen om de kosten te beheersen en kapitaaluitgaven terug te dringen. In het kader daarvan en om het aantal werknemers af te stemmen op de vraag uit de reiswereld kondigt Hertz nu aan dat het werknemers de werkloosheidsregelingen instuurt,’’ stelt het bedrijf in een bericht aan de beurs.

In Noord-Amerika gaan er 10.000 werknemers uit, wat Hertz een buitengewone last van 30 miljoen dollar voor ontslagvergoedingen en verzekeringskosten gaat kosten. Dat bedrag zal voor het grootste deel in het komende kwartaal worden afgeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hertz zet 10.000 werknemers op straat - Automobielmanagement.nl

Hertz zet 10.000 werknemers op straat

Autoverhuurder Hertz gaat in de VS 10.000 werknemers ontslaan omdat er door de ingestorte markt geen werk meer voor hen is. Hertz telt volgens de laatst bekende gegevens wereldwijd 38.000 werknemers. In Nederland zijn de meeste verhuurlocaties volgens een lijst op hertz.com overigens wel open.

Door de pandemie wordt Hertz overal in de wereld geconfronteerd met huuropzeggingen of het wegblijven van klanten. ‘’Als reactie op deze nooit vertoonde omstandigheden en de onzekerheid rond de duur van de gevolgen heeft Hertz pro-actieve en agressieve acties ondernomen om de kosten te beheersen en kapitaaluitgaven terug te dringen. In het kader daarvan en om het aantal werknemers af te stemmen op de vraag uit de reiswereld kondigt Hertz nu aan dat het werknemers de werkloosheidsregelingen instuurt,’’ stelt het bedrijf in een bericht aan de beurs.

In Noord-Amerika gaan er 10.000 werknemers uit, wat Hertz een buitengewone last van 30 miljoen dollar voor ontslagvergoedingen en verzekeringskosten gaat kosten. Dat bedrag zal voor het grootste deel in het komende kwartaal worden afgeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding