Nissan moet hoofdkantoor tijdelijk sluiten

Nissan gaat het hoofdkwartier in Yokohama vanaf maandag minstens 16 dagen helemaal sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook het belangrijkste onderzoekscentrum in het nabijgelegen Atsugi gaat zo lang dicht. De Japanse premier Shinzo Abe heeft de noodtoestand afgekondigd maar bedrijven toegestaan door te werken. Nissan neemt echter toch het zekere voor het onzekere. 

nissan carlos ghosn

Nissan heeft de 15.000 betrokken werknemers meegedeeld dat ze 16 dagen vakantie op moeten nemen. Dat valt deels in de Golden Week periode waarin Japanse bedrijven toch al grotendeels gesloten zijn. Het autobedrijf zal ‘het grootste deel van het volledige salaris’ doorbetalen, aldus een woordvoerster.

Dicht

Terwijl in Europa veel autofabrieken weer zijn gaan draaien, zijn de Japanse autofabrikanten steeds meer gedwongen hun fabrieken in eigen land te sluiten nu ook daar het coronavirus op volle kracht rondwaart. Nissan zelf heeft de Tochigi fabriek deze maand al grotendeels stilgelegd en verwacht dat dat ook het grootste deel van mei wel het geval zal zijn. Toyota sluit de meeste fabrieken in het thuisland in ieder geval voor een reeks van dagen, een maatregel die eerder deze week is uitgebreid. Toyota verwacht dat de binnenlandse autoproductie deze weken zeker 40 procent lager uit zal vallen dan normaal. Ook Honda heeft een aantal autofabrieken in Japan in ieder geval deels stopgezet.

Nissan moet hoofdkantoor tijdelijk sluiten - Automobielmanagement.nl

Nissan moet hoofdkantoor tijdelijk sluiten

Nissan gaat het hoofdkwartier in Yokohama vanaf maandag minstens 16 dagen helemaal sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook het belangrijkste onderzoekscentrum in het nabijgelegen Atsugi gaat zo lang dicht. De Japanse premier Shinzo Abe heeft de noodtoestand afgekondigd maar bedrijven toegestaan door te werken. Nissan neemt echter toch het zekere voor het onzekere. 

nissan carlos ghosn

Nissan heeft de 15.000 betrokken werknemers meegedeeld dat ze 16 dagen vakantie op moeten nemen. Dat valt deels in de Golden Week periode waarin Japanse bedrijven toch al grotendeels gesloten zijn. Het autobedrijf zal ‘het grootste deel van het volledige salaris’ doorbetalen, aldus een woordvoerster.

Dicht

Terwijl in Europa veel autofabrieken weer zijn gaan draaien, zijn de Japanse autofabrikanten steeds meer gedwongen hun fabrieken in eigen land te sluiten nu ook daar het coronavirus op volle kracht rondwaart. Nissan zelf heeft de Tochigi fabriek deze maand al grotendeels stilgelegd en verwacht dat dat ook het grootste deel van mei wel het geval zal zijn. Toyota sluit de meeste fabrieken in het thuisland in ieder geval voor een reeks van dagen, een maatregel die eerder deze week is uitgebreid. Toyota verwacht dat de binnenlandse autoproductie deze weken zeker 40 procent lager uit zal vallen dan normaal. Ook Honda heeft een aantal autofabrieken in Japan in ieder geval deels stopgezet.