De ‘recall’ betreft de Impreza, Outback, Legacy en Ascent modellen die zijn gebouwd tussen juni 2018 en februari vorig jaar. Volgens Subaru begint de motor vlak voor het uitvallen ‘vreemde geluiden’ te maken of te schudden zodat berijders gewaarschuwd kunnen zijn. De dealers zullen de gebrekkige benzinepomp zonder kosten voor de eigenaar vervangen, heeft Subaru meegedeeld. Het Japanse merk hoopt daar in juni mee te kunnen beginnen maar dat hangt in veel landen af van de situatie rond het coronavirus.

Subaru voegt er in de mededeling aan de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA, zoals vaak gebruikelijk, aan toe dat er bij haar geen ongevallen bekend zijn die door het geconstateerde probleem veroorzaakt kunnen zijn. Subaru moest eerder dit jaar in de VS ook al een half miljoen auto’s terugroepen wegens problemen met de airbag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding