Groupe Renault meldt ook dat het veel minder auto’s en onderdelen kon produceren voor Nissan, Daimler en ook Opel. Verder droeg de Russische dochter Avtovaz 701 miljoen euro bij aan de omzet. In Rusland wist Renault vooral dankzij marktleider Lada ook ruim negen procent meer auto’s aan de man te brengen. De totale verkopen daar kwamen uit op 115.715 stuks waarmee de Franse fabrikant een marktaandeel van nagenoeg 30 procent heeft. Verder deed Renault het via dochter Renault Samsung Motors met 20 procent hogere verkopen ook opmerkelijk goed in Zuid-Korea.

Renault heeft, net als veel andere ondernemingen, besloten om geen dividend uit te betalen en ook de eerder geuite verwachtingen voor heel 2020 in te trekken. ‘’Vandaag de dag is het nog onmogelijk om te evalueren wat de gevolgen van de coronacrisis zullen zijn. Groupe Renault zal nieuwe verwachtingen uitspreken zodra het denkt daartoe voldoende in staat te zijn.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding