VDL Necar in Born, waar BMW’s en Mini’s worden gebouwd, ging op 19 maart dicht vanwege de coronacrisis. Vanaf 6 mei zal de productie stapsgewijs weer worden opgevoerd, heeft het moederbedrijf bevestigd. Hoeveel van de 5.000 werknemers in dat stadium weer aan de slag gaan, is niet meegedeeld. Hoe de nieuwe werkwijze er precies uit gaat zien, is ook nog niet duidelijk. VDL NedCar legt momenteel de laatste hand aan de plannen, die volgende week klaar moeten zijn.

Onderdelen

“Op 1 mei gaan we de productielijn testen en kijken of er genoeg onderdelen zijn”, legt een woordvoerder van VDL uit. “Op 4 en 5 mei komen er weer veel medewerkers naar het werk, die we dan gaan bijpraten over de nieuwe werkwijze en werkomstandigheden. Op woensdag 6 mei zouden we weer moeten gaan draaien.” De twee bussenfabrieken van VDL Group in Valkenswaard liggen voorlopig nog wel stil. “Of en hoe we weer kunnen opstarten hangt af van de leveringsketen voor onderdelen, de beschikbaarheid van medewerkers en de vraag in de markt. Als die er tegelijk en in voldoende mate zijn, kan er weer worden opgestart”, aldus de woordvoerder van VDL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding