Santel benadrukt dat het autobedrijf in zeer nauw contact staat met het Partnerverbond. Daarbij gaat het de laatste tijd vooral over het per 1 april van kracht geworden nieuwe bonus- en margesysteem dat door de coronacrisis grotendeels onderuit is gehaald. ‘’We praten er over welk marge- en bonusaandeel we vast uit zullen betalen en hoeveel op de prestaties van de dealer gebaseerd blijft. Een bepaalde stimulans voor de verkoop willen we handhaven.’’

Bestaande voorraad

Verder zal de nadruk bij het weer opstarten van de autohandel in Duitsland wat Volkswagen betreft in eerste instantie liggen bij het verkopen van de bestaande voorraden. ‘’We moeten eerst eens bekijken dat we dat verkopen wat nog bij de handel staat. We hebben nog een bestand bestellingen dat door de weer opstartende productie wordt gedekt. Klanten die op hun wagen wachten zullen we zo snel mogelijk beleveren.’’