Skoda hervat productie vanaf 27 april

Skoda gaat de productie in haar Tsjechische fabrieken vanaf 27 april weer opstarten. In lijn met dat besluit heeft het bedrijf een uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen getroffen om de gezondheid van haar medewerkers niet in gevaar te brengen.

Skoda investeert in hoofdfabriek Kvasiny

“De productie in onze drie Tsjechische fabrieken heeft sinds 18 maart stilgelegen,” aldus Bernhard Maier, CEO van Skoda. “Het was het juiste besluit om te nemen met het oog op de veiligheid van onze mensen. Maar nu is de tijd daar voor een hernieuwd optimistische blik. Met het geleidelijk hervatten van de productie zetten we de volgende belangrijke stap om onze internationale leveringen weer op gang te brengen. Het Skoda-team staat te trappelen om weer aan het werk te gaan.”

Uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen

In nauwe samenwerking met sociale partner KOVO heeft Skoda de afgelopen weken een ‘Safe Production’ en ‘Safe Office’ plan uitgewerkt. Dat concept voorziet in meer dan 80 concrete voorzorgsmaatregelen voor het complete fabrieks- en kantorencomplex, om het personeel zo goed mogelijk te beschermen bij het opstarten van de productiewerkzaamheden. Voorbeelden zijn het verplicht dragen van mondkapjes en het inbouwen van tijd gedurende de productieshifts voor het regelmatig desinfecteren van gereedschappen, telefoons, toetsenborden, oppervlakken, materialen en ruimtes. Ook werken de medewerkers in vaste, kleinere teams om de kans op verspreiding van het virus te beperken.

Seat

Tegelijkertijd met Skoda heeft ook Seat als onderdeel van het VAG concern aangekondigd de productie op 27 april te hervatten. In de weken van 27 april en 4 mei start de productie met één shift voor elk van de drie productielijnen in Seat’s fabriek in Barcelona, waar de Ibiza, Arona, Leon en de Audi A1 worden gebouwd. In die periode produceert de fabriek zo’n 325 auto’s per dag, een derde van de totale capaciteit. Vanaf 11 mei wordt er een extra shift toegevoegd en afhankelijk van de ontwikkeling rondom corona verwacht Seat vanaf juni weer operationeel te zijn op het niveau van voor de crisis.

Skoda hervat productie vanaf 27 april - Automobielmanagement.nl

Skoda hervat productie vanaf 27 april

Skoda gaat de productie in haar Tsjechische fabrieken vanaf 27 april weer opstarten. In lijn met dat besluit heeft het bedrijf een uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen getroffen om de gezondheid van haar medewerkers niet in gevaar te brengen.

Skoda investeert in hoofdfabriek Kvasiny

“De productie in onze drie Tsjechische fabrieken heeft sinds 18 maart stilgelegen,” aldus Bernhard Maier, CEO van Skoda. “Het was het juiste besluit om te nemen met het oog op de veiligheid van onze mensen. Maar nu is de tijd daar voor een hernieuwd optimistische blik. Met het geleidelijk hervatten van de productie zetten we de volgende belangrijke stap om onze internationale leveringen weer op gang te brengen. Het Skoda-team staat te trappelen om weer aan het werk te gaan.”

Uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen

In nauwe samenwerking met sociale partner KOVO heeft Skoda de afgelopen weken een ‘Safe Production’ en ‘Safe Office’ plan uitgewerkt. Dat concept voorziet in meer dan 80 concrete voorzorgsmaatregelen voor het complete fabrieks- en kantorencomplex, om het personeel zo goed mogelijk te beschermen bij het opstarten van de productiewerkzaamheden. Voorbeelden zijn het verplicht dragen van mondkapjes en het inbouwen van tijd gedurende de productieshifts voor het regelmatig desinfecteren van gereedschappen, telefoons, toetsenborden, oppervlakken, materialen en ruimtes. Ook werken de medewerkers in vaste, kleinere teams om de kans op verspreiding van het virus te beperken.

Seat

Tegelijkertijd met Skoda heeft ook Seat als onderdeel van het VAG concern aangekondigd de productie op 27 april te hervatten. In de weken van 27 april en 4 mei start de productie met één shift voor elk van de drie productielijnen in Seat’s fabriek in Barcelona, waar de Ibiza, Arona, Leon en de Audi A1 worden gebouwd. In die periode produceert de fabriek zo’n 325 auto’s per dag, een derde van de totale capaciteit. Vanaf 11 mei wordt er een extra shift toegevoegd en afhankelijk van de ontwikkeling rondom corona verwacht Seat vanaf juni weer operationeel te zijn op het niveau van voor de crisis.