Bij de heropening liet VW-topman Herbert Diess weten dat de politiek snel moet beslissen over maatregelen om de verkoop van auto’s aan te jagen. Dat is volgens Diess nodig omdat consumenten vanwege de coronacrisis de hand op de knip houden, zeker voor grote aankopen. En dat kan dan weer tot ontslagen leiden, niet alleen in de fabrieken van Volkswagen, maar ook bij dealers.

Premier Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen, die ook commissaris is bij Volkswagen, kondigde eerder al aan over steunmaatregelen te praten. Hij bespreekt binnenkort met zijn kabinet plannen voor een premiemodel, waarbij consumenten geld krijgen voor bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe auto of de inruil van een oude. Wat Weil betreft moet er niet te lang over dit soort maatregelen gepraat worden omdat anders te veel tijd verloren gaat.
Vorige week opende VW ook al fabrieken in Zwickau, waar de elektrische ID.3 van de band loopt, en in Slowakije. Ondertussen is ook 70 procent van de dealers in Duitsland weer open.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding