Volkswagenfabrieken in thuisstad Wolfsburg starten weer op

Automaker Volkswagen start deze week zijn fabrieken in thuisstad Wolfsburg weer op. Daardoor kunnen ongeveer 8000 werknemers van het bedrijf weer aan de slag. De fabriek in Wolfsburg zal deze week 10 tot 15 procent van zijn maximale productie halen. Eind volgende week moet al 40 procent zijn bereikt.

Autoverkoop april: VW-merken krijgen klappen

Bij de heropening liet VW-topman Herbert Diess weten dat de politiek snel moet beslissen over maatregelen om de verkoop van auto’s aan te jagen. Dat is volgens Diess nodig omdat consumenten vanwege de coronacrisis de hand op de knip houden, zeker voor grote aankopen. En dat kan dan weer tot ontslagen leiden, niet alleen in de fabrieken van Volkswagen, maar ook bij dealers.

Premier Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen, die ook commissaris is bij Volkswagen, kondigde eerder al aan over steunmaatregelen te praten. Hij bespreekt binnenkort met zijn kabinet plannen voor een premiemodel, waarbij consumenten geld krijgen voor bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe auto of de inruil van een oude. Wat Weil betreft moet er niet te lang over dit soort maatregelen gepraat worden omdat anders te veel tijd verloren gaat.
Vorige week opende VW ook al fabrieken in Zwickau, waar de elektrische ID.3 van de band loopt, en in Slowakije. Ondertussen is ook 70 procent van de dealers in Duitsland weer open.

Volkswagenfabrieken in thuisstad Wolfsburg starten weer op - Automobielmanagement.nl

Volkswagenfabrieken in thuisstad Wolfsburg starten weer op

Automaker Volkswagen start deze week zijn fabrieken in thuisstad Wolfsburg weer op. Daardoor kunnen ongeveer 8000 werknemers van het bedrijf weer aan de slag. De fabriek in Wolfsburg zal deze week 10 tot 15 procent van zijn maximale productie halen. Eind volgende week moet al 40 procent zijn bereikt.

Autoverkoop april: VW-merken krijgen klappen

Bij de heropening liet VW-topman Herbert Diess weten dat de politiek snel moet beslissen over maatregelen om de verkoop van auto’s aan te jagen. Dat is volgens Diess nodig omdat consumenten vanwege de coronacrisis de hand op de knip houden, zeker voor grote aankopen. En dat kan dan weer tot ontslagen leiden, niet alleen in de fabrieken van Volkswagen, maar ook bij dealers.

Premier Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen, die ook commissaris is bij Volkswagen, kondigde eerder al aan over steunmaatregelen te praten. Hij bespreekt binnenkort met zijn kabinet plannen voor een premiemodel, waarbij consumenten geld krijgen voor bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe auto of de inruil van een oude. Wat Weil betreft moet er niet te lang over dit soort maatregelen gepraat worden omdat anders te veel tijd verloren gaat.
Vorige week opende VW ook al fabrieken in Zwickau, waar de elektrische ID.3 van de band loopt, en in Slowakije. Ondertussen is ook 70 procent van de dealers in Duitsland weer open.