Ford wist nog wel 1,126 miljoen auto’s te verkopen maar dat was 21 procent minder dan een jaar eerder. In Europa viel de afzet met een kwart terug naar 288.000 voertuigen. Het verlies in ons werelddeel kwam uit op 143 miljoen dollar. Ford heeft tegelijk meegedeeld dat het de Europese fabrieken weer op gang gaat brengen.

Mondmaskers

Ford is de afgelopen weken vooral gericht geweest op het ontwikkelen van beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en gezichtsmaskers en het maken van beademingsapparatuur. Het kwartaalbericht meldt ook dat Ford honderden ambulances heeft gebouwd. Om de kasstroom in takt te houden, werd 15 miljard dollar van kredietlijnen opgenomen en nog een acht miljard uit obligaties. Ook heeft Ford, net als vele andere grote bedrijven, het dividend geschrapt.

‘’Onze Ford mensen houden elkaar veilig en limiteren de verspreiding van het virus zodat we gezondheidswerkers en ambulancepersoneel kunnen beschermen en onze klanten kunnen bedienen,’’ zegt CEO Jim Hackett. ‘’De verbeeldingskracht, het initiatief en de uitvoering van ons team helpt momenteel levens te sparen, die kwaliteiten stellen Ford in staat als een sterkere onderneming uit deze crisis te komen.’’ In dat kader heeft Ford voor de komende drie jaar nog altijd wel een reeks nieuwe modellen in de pijplijn.