Alles bij elkaar werden er in de periode tot eind maart bijna 1,5 miljoen voertuigen aan de man gebracht. Dat is ruim 22 procent minder dan een jaar eerder. Vooral in China moest GM het ontgelden.

Opgeschort

De totale opbrengsten zakten met dik 6 procent tot een kleine 33 miljard dollar. De winst kelderde daarbij bijna 87 procent tot 294 miljoen dollar. GM had eerder al zijn kwartaaldividend en aandeleninkoopprogramma opgeschort. Daarmee hoopte het bedrijf acute betalingsproblemen door de coronacrisis te voorkomen.

Lichtpuntje

Een lichtpuntje is dat de verkoop van pick-ups als de Chevrolet Silverado en de GMC Sierra het goed bleef doen. De verkopen hiervan eindigden op jaarbasis zelfs 27 procent hoger. Beleggers lijken hier enthousiast over. Ook andere resultaten van GM waren beter dan de verwachtingen in de markt. Het aandeel GM ging woensdag in de zogeheten voorbeurshandel in New York flink omhoog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding