Volvo verkoopt ruim 40 procent minder auto’s

Volvo Cars heeft de afgelopen maand april wereldwijd 31.760 nieuwe auto’s verkocht, dat is bijna 44 procent minder dan een jaar eerder. Over de eerste drie maanden staat de stand bij Volvo op 163.649 verkochte auto’s wat een kwart minder is dan in Q1 van 2019.

Het Zweedse merk verkocht in april in Europa niet meer dan 9.283 auto’s vergeleken met 27.963 een jaar eerder, dat is dus twee-derde minder. In de Verenigde Staten daalde de afzet van 8.367 naar 3.866, een daling met 54 procent. Maar in China kon het dochterbedrijf van Geely door de opleving na de coronacrisis juist 21 procent meer auto’s verkopen dan in april 2019. Met 14.724 exemplaren – 5.000 meer dan in Europa – was China de afgelopen maand ook verreweg de belangrijkste markt voor Volvo. Over de eerste drie maanden gezien is de terugloop in China inmiddels teruggedrongen tot ruim 15 procent.

Volvo zag het aandeel oplaadbare auto’s, de zogenaamde Recharge modellen, wel verdubbelen van zeven naar 14 procent van de verkopen. Verder was de middelgrote SUV XC60 opnieuw het best verkochte model. Over de hele linie namen SUV’s bij Volvo 62 procent van de afzet voor hun rekening. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo verkoopt ruim 40 procent minder auto’s - Automobielmanagement.nl

Volvo verkoopt ruim 40 procent minder auto’s

Volvo Cars heeft de afgelopen maand april wereldwijd 31.760 nieuwe auto’s verkocht, dat is bijna 44 procent minder dan een jaar eerder. Over de eerste drie maanden staat de stand bij Volvo op 163.649 verkochte auto’s wat een kwart minder is dan in Q1 van 2019.

Het Zweedse merk verkocht in april in Europa niet meer dan 9.283 auto’s vergeleken met 27.963 een jaar eerder, dat is dus twee-derde minder. In de Verenigde Staten daalde de afzet van 8.367 naar 3.866, een daling met 54 procent. Maar in China kon het dochterbedrijf van Geely door de opleving na de coronacrisis juist 21 procent meer auto’s verkopen dan in april 2019. Met 14.724 exemplaren – 5.000 meer dan in Europa – was China de afgelopen maand ook verreweg de belangrijkste markt voor Volvo. Over de eerste drie maanden gezien is de terugloop in China inmiddels teruggedrongen tot ruim 15 procent.

Volvo zag het aandeel oplaadbare auto’s, de zogenaamde Recharge modellen, wel verdubbelen van zeven naar 14 procent van de verkopen. Verder was de middelgrote SUV XC60 opnieuw het best verkochte model. Over de hele linie namen SUV’s bij Volvo 62 procent van de afzet voor hun rekening. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding