De staat Californië heeft de coronabeperkingen weliswaar iets versoepeld maar dat geldt wat het bedrijfsleven betreft nog altijd alleen voor essentiële werkzaamheden. Daardoor mag ook Gigafactory 1 van Tesla in Fremont in County Alameda nog steeds niet heropgestart worden. Musk, die zich heeft ontpopt als corona ontkenner, heeft eerder al het stopzetten van de productie zo lang mogelijk tegen weten te houden maar moest uiteindelijk toegeven na een bevel van een rechter. Vorige week nog noemde de CEO van Tesla het ‘blijf thuis’ bevel van de Amerikaanse autoriteiten nog ‘fascistisch’. 

Criteria

Nu wil Musk graag weer Tesla’s gaan bouwen in Fremont maar daar haalt de overheid opnieuw een streep door. Dat is des te meer een tegenslag omdat Tesla vorige week plotseling de productie in de Chinese Gigafactory in Shanghai ook weer moest stoppen. Alameda County zelf stelt in een verklaring: ‘’We verwelkomen het proactieve werk van Tesla voor het heropeningsplan. Zodra ze voldoen aan de criteria kunnen ze weer beginnen op een manier die de werknemers en de gemeenschap als geheel beschermt.’’