Musk ligt al tijden in de clinch met Alameda County en de staat Californië vanwege de coronabeperkingen die daar gelden. Hij bestrijdt vooral dat de county in Californië striktere regels hanteert dan de staat als geheel, wat volgens de Amerikaanse regels wel is toegestaan. Zaterdag diende hij zelfs een officiële klacht in tegen Alameda County omdat de strikte beperkingen en daarmee de gedwongen sluiting van de Tesla fabriek in strijd zouden zijn met de grondwet van Californië. Ook wil hij het hoofdkantoor en andere activiteiten zo snel mogelijk verplaatsen naar Texas of Nevada.

Nu gaat hij nog een stap verder door keihard tegen de regels en voorschriften in te gaan door de productie in Fremont weer op gang te brengen. Of dat ook betekent dat hij de 10.000 werknemers daar dwingt weer aan het werk te gaan is nog niet helemaal duidelijk. ‘’Ik zal aan de lijn staan zoals alle anderen,’’ aldus een wat dubbelzinnige tweet daarover.