Tesla opent fabriek Fremont ondanks coronaverbod

Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla de productie in Gigafactory 1 in Fremont, Californië,  maandag weer op gang heeft gebracht ondanks de strikte coronaregels van Alameda County die dat verbieden. ‘’Tesla is restarting production today against Alameda County orders,’’ tweette de eigenzinnige CEO. Als er iemand gearresteerd moet worden, laat mij dat dan zijn, voegde hij er aan toe.

Musk ligt al tijden in de clinch met Alameda County en de staat Californië vanwege de coronabeperkingen die daar gelden. Hij bestrijdt vooral dat de county in Californië striktere regels hanteert dan de staat als geheel, wat volgens de Amerikaanse regels wel is toegestaan. Zaterdag diende hij zelfs een officiële klacht in tegen Alameda County omdat de strikte beperkingen en daarmee de gedwongen sluiting van de Tesla fabriek in strijd zouden zijn met de grondwet van Californië. Ook wil hij het hoofdkantoor en andere activiteiten zo snel mogelijk verplaatsen naar Texas of Nevada.

Nu gaat hij nog een stap verder door keihard tegen de regels en voorschriften in te gaan door de productie in Fremont weer op gang te brengen. Of dat ook betekent dat hij de 10.000 werknemers daar dwingt weer aan het werk te gaan is nog niet helemaal duidelijk. ‘’Ik zal aan de lijn staan zoals alle anderen,’’ aldus een wat dubbelzinnige tweet daarover.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla opent fabriek Fremont ondanks coronaverbod - Automobielmanagement.nl

Tesla opent fabriek Fremont ondanks coronaverbod

Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla de productie in Gigafactory 1 in Fremont, Californië,  maandag weer op gang heeft gebracht ondanks de strikte coronaregels van Alameda County die dat verbieden. ‘’Tesla is restarting production today against Alameda County orders,’’ tweette de eigenzinnige CEO. Als er iemand gearresteerd moet worden, laat mij dat dan zijn, voegde hij er aan toe.

Musk ligt al tijden in de clinch met Alameda County en de staat Californië vanwege de coronabeperkingen die daar gelden. Hij bestrijdt vooral dat de county in Californië striktere regels hanteert dan de staat als geheel, wat volgens de Amerikaanse regels wel is toegestaan. Zaterdag diende hij zelfs een officiële klacht in tegen Alameda County omdat de strikte beperkingen en daarmee de gedwongen sluiting van de Tesla fabriek in strijd zouden zijn met de grondwet van Californië. Ook wil hij het hoofdkantoor en andere activiteiten zo snel mogelijk verplaatsen naar Texas of Nevada.

Nu gaat hij nog een stap verder door keihard tegen de regels en voorschriften in te gaan door de productie in Fremont weer op gang te brengen. Of dat ook betekent dat hij de 10.000 werknemers daar dwingt weer aan het werk te gaan is nog niet helemaal duidelijk. ‘’Ik zal aan de lijn staan zoals alle anderen,’’ aldus een wat dubbelzinnige tweet daarover.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding