Duitse vrachtwagenbeurs sneuvelt ook

De grootste Duitse vrachtwagenbeurs IAA Nutzfahrzeuge, die van 24 tot 30 september in Hannover zou worden gehouden, is geschrapt vanwege de coronacrisis. De volgende IAA Nutzfahrzeuge staat nu pas voor september 2022 op de agenda. 

‘’De gezondheidsrisico’s van de covid-19 pandemie en de daarmee verbonden maatregelen voor de indamming hebben de uitgangssituatie voor de IAA Nutzfahrzeuge drastisch veranderd’’, zegt het Verband der Automobilindustrie dat de IAA-beurzen voor personen- en vrachtwagens organiseert. ‘’De pandemie heeft de publieke opinie en veel burgers op een bijzondere manier laten zien hoe elementair vrachtauto’s zijn voor het instandhouden van de openbare voedselvoorziening. Met economische terugblik is de branche en ook de IAA echter nog nooit eerder zo getroffen. In veel landen gelden reisbeperkingen die nog vele maanden zullen aanhouden. Grote evenementen zijn in de komende maanden in bijna alle Europese landen afgezegd. De directe uitwisseling op een beurs is in het kader van de corona pandemie niet meer met de uitgangspunten van de IAA verenigbaar.’’ 

Het besluit om de beurs af te zeggen ‘is de VDA niet licht gevallen’. De vele exposanten die zich al hadden aangemeld, zijn door de Duitse auto-organisatie rechtstreeks op de hoogte gesteld. ‘’Het VDA heeft tegenover de exposanten en dienstverleners het afzeggen zo vroeg gemeld om de economische gevolgen voor die ondernemers zo klein mogelijk te houden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse vrachtwagenbeurs sneuvelt ook - Automobielmanagement.nl

Duitse vrachtwagenbeurs sneuvelt ook

De grootste Duitse vrachtwagenbeurs IAA Nutzfahrzeuge, die van 24 tot 30 september in Hannover zou worden gehouden, is geschrapt vanwege de coronacrisis. De volgende IAA Nutzfahrzeuge staat nu pas voor september 2022 op de agenda. 

‘’De gezondheidsrisico’s van de covid-19 pandemie en de daarmee verbonden maatregelen voor de indamming hebben de uitgangssituatie voor de IAA Nutzfahrzeuge drastisch veranderd’’, zegt het Verband der Automobilindustrie dat de IAA-beurzen voor personen- en vrachtwagens organiseert. ‘’De pandemie heeft de publieke opinie en veel burgers op een bijzondere manier laten zien hoe elementair vrachtauto’s zijn voor het instandhouden van de openbare voedselvoorziening. Met economische terugblik is de branche en ook de IAA echter nog nooit eerder zo getroffen. In veel landen gelden reisbeperkingen die nog vele maanden zullen aanhouden. Grote evenementen zijn in de komende maanden in bijna alle Europese landen afgezegd. De directe uitwisseling op een beurs is in het kader van de corona pandemie niet meer met de uitgangspunten van de IAA verenigbaar.’’ 

Het besluit om de beurs af te zeggen ‘is de VDA niet licht gevallen’. De vele exposanten die zich al hadden aangemeld, zijn door de Duitse auto-organisatie rechtstreeks op de hoogte gesteld. ‘’Het VDA heeft tegenover de exposanten en dienstverleners het afzeggen zo vroeg gemeld om de economische gevolgen voor die ondernemers zo klein mogelijk te houden.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding