De verkoop bij VW daalde met bijna 29 procent naar 2.479.500 stuks. Het merk moest daardoor de toppositie afstaan aan Toyota. Het Japanse merk heeft inmiddels een voorsprong van 365.000 exemplaren opgebouwd op VW. Ondanks alle problemen, vooral bij Nissan, blijft de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi voorlopig nog derde met 2.182.417 voertuigen wat wel ruim 35 procent minder is dan in de eerste vier maanden van vorig jaar.

Geen nieuwe auto

Voor alle autofabrikanten vielen de grootste klappen in de maand april. Toen werd in ruim dertig landen, waaronder India, geen enkele nieuwe auto geregistreerd. In Europa klapten de autoverkopen in die maand in Italië, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië met meer dan 90 procent in.

Weer open

Inmiddels zijn vrijwel overal de showrooms en autobedrijven weer open, zij het vrijwel altijd met strikte voorwaarden. De Britse autobedrijven mogen hun deuren komende week weer openen. Begin volgende week worden in een aantal landen de cijfers over de autoverkopen in mei bekendgemaakt.