Jaguar Land Rover had bij de eigen regering in Londen een staatsgarantie aangevraagd voor een lening van 1,2 miljard bij Britse banken. Dat is door de autoriteiten in Londen echter afgewezen omdat JLR al voor de crisis op de financiële markten de junkstatus had en als niet voldoende kredietwaardig werd beoordeeld. De Britse dochter van het Indiase Tata Motors heeft daarom haar toevlucht moeten zoeken in China.

Lockdown

JLR heeft haar grote fabrieken in Groot-Brittannië wekenlang moeten sluiten vanwege de coronalockdown daar. De fabriek in Solihull is inmiddels weer op beperkte schaal aan het draaien maar die in Castle Bromwich blijft volgens de laatste berichten dicht tot half augustus. In april moest JLR melden dat het in het eerste kwartaal wereldwijd met 109.869 stuks 31 procent minder auto’s had verkocht dan een jaar eerder.