In Europa was mei ook voor Volvo nog altijd een rampmaand. Het Zweedse merk verkocht hier met 14.965 stuks de helft minder auto’s dan in mei 2019. Volvo tekent daarbij wel aan dat het aantal bezoekers aan de showrooms weer begint aan te trekken. Over de eerste vijf maanden gezien komen de verkopen van Volvo in Europa 34 procent lager uit.

In de Verenigde Staten verliep het herstel zelfs sneller dan verwacht doordat meer staten de coronamaatregelen versoepelden. De daling van de Amerikaanse verkopen bleef daardoor in mei beperkt tot 2,5 procent naar 9.519 exemplaren.

China blijft voor het dochterbedrijf van Geely de belangrijkste nationale markt met in mei 15.132 verkochte auto’s, precies 21,8 procent meer dan een jaar eerder. China was daarmee in mei weer goed voor een derde van de wereldwijde afzet. Over de eerste vijf maanden komt de daling van de autoverkopen in China voor Volvo nu uit op 7,1 procent.