Volvo ziet tekenen van herstel

Volvo heeft in mei wereldwijd 44.830 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 25 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is daarentegen een verbetering vergeleken met de daling van bijna 44 procent in april. Bovendien zag Volvo Cars de verkopen in China met bijna 22 procent toenemen, de tweede forse groei in dat land in twee maanden tijd. Over de eerste vijf maanden van dit jaar staat de teller bij Volvo Cars op 208.479 verkochte auto’s, precies een kwart minder dan in dezelfde periode in 2019.

In Europa was mei ook voor Volvo nog altijd een rampmaand. Het Zweedse merk verkocht hier met 14.965 stuks de helft minder auto’s dan in mei 2019. Volvo tekent daarbij wel aan dat het aantal bezoekers aan de showrooms weer begint aan te trekken. Over de eerste vijf maanden gezien komen de verkopen van Volvo in Europa 34 procent lager uit.

In de Verenigde Staten verliep het herstel zelfs sneller dan verwacht doordat meer staten de coronamaatregelen versoepelden. De daling van de Amerikaanse verkopen bleef daardoor in mei beperkt tot 2,5 procent naar 9.519 exemplaren.

China blijft voor het dochterbedrijf van Geely de belangrijkste nationale markt met in mei 15.132 verkochte auto’s, precies 21,8 procent meer dan een jaar eerder. China was daarmee in mei weer goed voor een derde van de wereldwijde afzet. Over de eerste vijf maanden komt de daling van de autoverkopen in China voor Volvo nu uit op 7,1 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo ziet tekenen van herstel - Automobielmanagement.nl

Volvo ziet tekenen van herstel

Volvo heeft in mei wereldwijd 44.830 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 25 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is daarentegen een verbetering vergeleken met de daling van bijna 44 procent in april. Bovendien zag Volvo Cars de verkopen in China met bijna 22 procent toenemen, de tweede forse groei in dat land in twee maanden tijd. Over de eerste vijf maanden van dit jaar staat de teller bij Volvo Cars op 208.479 verkochte auto’s, precies een kwart minder dan in dezelfde periode in 2019.

In Europa was mei ook voor Volvo nog altijd een rampmaand. Het Zweedse merk verkocht hier met 14.965 stuks de helft minder auto’s dan in mei 2019. Volvo tekent daarbij wel aan dat het aantal bezoekers aan de showrooms weer begint aan te trekken. Over de eerste vijf maanden gezien komen de verkopen van Volvo in Europa 34 procent lager uit.

In de Verenigde Staten verliep het herstel zelfs sneller dan verwacht doordat meer staten de coronamaatregelen versoepelden. De daling van de Amerikaanse verkopen bleef daardoor in mei beperkt tot 2,5 procent naar 9.519 exemplaren.

China blijft voor het dochterbedrijf van Geely de belangrijkste nationale markt met in mei 15.132 verkochte auto’s, precies 21,8 procent meer dan een jaar eerder. China was daarmee in mei weer goed voor een derde van de wereldwijde afzet. Over de eerste vijf maanden komt de daling van de autoverkopen in China voor Volvo nu uit op 7,1 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding