Een derde Britse autokopers gaat liever niet naar dealer

Onderzoek door het Britse Auto Trader wijst uit dat een derde van de autokopers nog altijd terughoudend is om een dealer te bezoeken, ondanks een gezonde vraag in het VK naar gebruikte auto’s. Tegelijkertijd geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat zij ‘waarschijnlijk’ weer een dealer gaan bezoeken.

Elektrische Mini uit Oxford, niet Born

35 procent van de meer dan 6300 respondenten is van plan in de komende drie maanden een auto te kopen. 51 procent wil dit binnen 12 maanden doen en 19 procent zelfs binnen twee weken.

Waarschijnlijk

Auto Trader vroeg ook in hoeverre autokopers weer van plan zijn naar de dealer te gaan. 38 procent gaf aan dit ‘waarschijnlijk’ te doen en 15 procent ‘zeer waarschijnlijk’. Voor 24 procent van de ondervraagden was dit ‘onwaarschijnlijk’ en voor 13 procent ‘zeer onwaarschijnlijk.’

Aardverschuiving

Karolina Edwards, commercial product director bij Auto Trader. “De vraag naar auto’s is weliswaar hoog, we mogen niet uit het oog verliezen dat het retaillandschap sterk veranderd is ten opzichte van het pre-coronatijdperk. De showroom is weliswaar geopend, dat wil niet zeggen dat autokopers er ook binnen willen stappen.” Volgens Edwards heeft er de laatste drie maanden een ‘aardverschuiving’ plaatsgevonden in het retailmodel en is het digitale voorportaal belangrijker dan ooit.

Comfortabeler

Volgens hetzelfde onderzoek van Auto Trader vindt 36 procent van de respondenten het veiliger om een auto online of zelfs telefonisch te kopen, met levering aan huis. 19 procent denkt dat een proefrit-aan-huis de koopervaring ‘comfortabeler’ maakt, 14 procent ziet graag anti-corona maatregelen bij de dealer en 5 procent kiest voor een video-testrit. Slecht 8 procent gaf aan zich bij geen enkele van deze maatregelen veilig te voelen

Een derde Britse autokopers gaat liever niet naar dealer - Automobielmanagement.nl

Een derde Britse autokopers gaat liever niet naar dealer

Onderzoek door het Britse Auto Trader wijst uit dat een derde van de autokopers nog altijd terughoudend is om een dealer te bezoeken, ondanks een gezonde vraag in het VK naar gebruikte auto’s. Tegelijkertijd geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat zij ‘waarschijnlijk’ weer een dealer gaan bezoeken.

Elektrische Mini uit Oxford, niet Born

35 procent van de meer dan 6300 respondenten is van plan in de komende drie maanden een auto te kopen. 51 procent wil dit binnen 12 maanden doen en 19 procent zelfs binnen twee weken.

Waarschijnlijk

Auto Trader vroeg ook in hoeverre autokopers weer van plan zijn naar de dealer te gaan. 38 procent gaf aan dit ‘waarschijnlijk’ te doen en 15 procent ‘zeer waarschijnlijk’. Voor 24 procent van de ondervraagden was dit ‘onwaarschijnlijk’ en voor 13 procent ‘zeer onwaarschijnlijk.’

Aardverschuiving

Karolina Edwards, commercial product director bij Auto Trader. “De vraag naar auto’s is weliswaar hoog, we mogen niet uit het oog verliezen dat het retaillandschap sterk veranderd is ten opzichte van het pre-coronatijdperk. De showroom is weliswaar geopend, dat wil niet zeggen dat autokopers er ook binnen willen stappen.” Volgens Edwards heeft er de laatste drie maanden een ‘aardverschuiving’ plaatsgevonden in het retailmodel en is het digitale voorportaal belangrijker dan ooit.

Comfortabeler

Volgens hetzelfde onderzoek van Auto Trader vindt 36 procent van de respondenten het veiliger om een auto online of zelfs telefonisch te kopen, met levering aan huis. 19 procent denkt dat een proefrit-aan-huis de koopervaring ‘comfortabeler’ maakt, 14 procent ziet graag anti-corona maatregelen bij de dealer en 5 procent kiest voor een video-testrit. Slecht 8 procent gaf aan zich bij geen enkele van deze maatregelen veilig te voelen