Tesla zakt weer ver onder de 1.000 dollar weg

De beurskoers van Tesla blijft een achtbaan. Nadat de EV-bouwer donderdag op Wall Street een record van 1.025 dollar aantikte en daarmee ook het meest waardevolle autobedrijf ter wereld werd, zakte de koers vrijdag ruim onder de 1.000 dollar terug. Na een dieptepunt van 914 dollar werd uiteindelijk een slotkoers van 935 dollar per aandeel Tesla genoteerd.

Batterijenmaker Panasonic helpt Tesla vooruit

De koersdaling volgde op twee negatieve rapporten van grote Amerikaanse zakenbanken. Die stellen dat Tesla zo langzamerhand zwaar overgewaardeerd is. De invloedrijke analist Adam Jones van Morgan Stanley vindt zelfs dat 650 dollar een goede prijs voor een aandeel Tesla zou zijn. “Veel beleggers vergeten de negatieve factoren rond Tesla in te prijzen,’’ stelt hij.

Opgeschroefd

De marktverwachtingen zijn volgens Morgan Stanley veel te hoog opgeschroefd, zeker gezien de enorme malaise op de wereldwijde automarkten. Bovendien zou Tesla de komende tijd nog vele miljarden nodig hebben om alle geplande investeringen waar te maken. Collega’s van Goldman Sachs wijzen op de forse prijsverlagingen die Tesla recent heeft doorgevoerd. Dat is volgens hen geen goed teken voor de verkopen.

Reacties

hoe een auto is , de media maakt dat uit en de prijzen ook !! narsisten beheersen de wereld.

Geplaatst door: eigens wijs op
Tesla zakt weer ver onder de 1.000 dollar weg - Automobielmanagement.nl

Tesla zakt weer ver onder de 1.000 dollar weg

De beurskoers van Tesla blijft een achtbaan. Nadat de EV-bouwer donderdag op Wall Street een record van 1.025 dollar aantikte en daarmee ook het meest waardevolle autobedrijf ter wereld werd, zakte de koers vrijdag ruim onder de 1.000 dollar terug. Na een dieptepunt van 914 dollar werd uiteindelijk een slotkoers van 935 dollar per aandeel Tesla genoteerd.

Batterijenmaker Panasonic helpt Tesla vooruit

De koersdaling volgde op twee negatieve rapporten van grote Amerikaanse zakenbanken. Die stellen dat Tesla zo langzamerhand zwaar overgewaardeerd is. De invloedrijke analist Adam Jones van Morgan Stanley vindt zelfs dat 650 dollar een goede prijs voor een aandeel Tesla zou zijn. “Veel beleggers vergeten de negatieve factoren rond Tesla in te prijzen,’’ stelt hij.

Opgeschroefd

De marktverwachtingen zijn volgens Morgan Stanley veel te hoog opgeschroefd, zeker gezien de enorme malaise op de wereldwijde automarkten. Bovendien zou Tesla de komende tijd nog vele miljarden nodig hebben om alle geplande investeringen waar te maken. Collega’s van Goldman Sachs wijzen op de forse prijsverlagingen die Tesla recent heeft doorgevoerd. Dat is volgens hen geen goed teken voor de verkopen.

Reacties

hoe een auto is , de media maakt dat uit en de prijzen ook !! narsisten beheersen de wereld.

Geplaatst door: eigens wijs op