Volkswagen Groep verkoopt 1,3 miljoen auto’s minder

De Volkswagen Groep heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar 3.089.000 nieuwe voertuigen weten af te leveren. Dat waren er 1,3 miljoen, zo’n 30 procent, minder dan in dezelfde periode in 2019. In de maand mei liep de daling nog wat verder op naar bijna 34 procent.

China liet echter ook voor de Volkswagen Groep in de afgelopen maand weer een plusje – van 5,7 procent – zien. China was in mei met 330.300 nieuwe auto’s van VW-merken ook goed voor ruim de helft van de wereldwijde afzet van de Duitse autogigant.

Corona

Over de periode januari tot en met mei komt Volkswagen Groep in Europa met 993.500 voertuigen op een daling van bijna 40 procent uit. In mei bedroeg de terugloop zelfs 57 procent. In Oost-Europa verkocht VW 225.600 exemplaren ofwel 31 procent minder dan een jaar eerder. Noord-Amerika komt met 277.600 stuks 27 procent lager uit. De cijfers van Zuid-Amerika laten zien dat het coronavirus in de loop der maanden naar dat continent is opgeschoven: een daling van 34 procent over de laatste vijf maanden en van bijna 70 procent in de maand mei.

Bestel- en vrachtwagens

Wat merken betreft zit de grootste pijn bij bestel- en vrachtwagens met een daling van bijna 40 procent voor Volkswagen Commercial Vehicles en van 41 procent voor Scania. Seat doet het niet veel beter met 38 procent lagere verkopen. Audi komt er relatief goed vanaf met 25 procent lagere verkopen terwijl Porsche de schade wist te beperken tot 15 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen Groep verkoopt 1,3 miljoen auto’s minder - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep verkoopt 1,3 miljoen auto’s minder

De Volkswagen Groep heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar 3.089.000 nieuwe voertuigen weten af te leveren. Dat waren er 1,3 miljoen, zo’n 30 procent, minder dan in dezelfde periode in 2019. In de maand mei liep de daling nog wat verder op naar bijna 34 procent.

China liet echter ook voor de Volkswagen Groep in de afgelopen maand weer een plusje – van 5,7 procent – zien. China was in mei met 330.300 nieuwe auto’s van VW-merken ook goed voor ruim de helft van de wereldwijde afzet van de Duitse autogigant.

Corona

Over de periode januari tot en met mei komt Volkswagen Groep in Europa met 993.500 voertuigen op een daling van bijna 40 procent uit. In mei bedroeg de terugloop zelfs 57 procent. In Oost-Europa verkocht VW 225.600 exemplaren ofwel 31 procent minder dan een jaar eerder. Noord-Amerika komt met 277.600 stuks 27 procent lager uit. De cijfers van Zuid-Amerika laten zien dat het coronavirus in de loop der maanden naar dat continent is opgeschoven: een daling van 34 procent over de laatste vijf maanden en van bijna 70 procent in de maand mei.

Bestel- en vrachtwagens

Wat merken betreft zit de grootste pijn bij bestel- en vrachtwagens met een daling van bijna 40 procent voor Volkswagen Commercial Vehicles en van 41 procent voor Scania. Seat doet het niet veel beter met 38 procent lagere verkopen. Audi komt er relatief goed vanaf met 25 procent lagere verkopen terwijl Porsche de schade wist te beperken tot 15 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding