Van de grotere landen zag Spanje opnieuw de grootste klap met bijna 73 procent. In Frankrijk, Italië en Duitsland werden de helft minder nieuwe auto’s verkocht. Verder werden ook in Portugal, Ierland en Kroatië ruim 70 procent minder auto’s verkocht dan vorig jaar mei. Vanwege Brexit telt Groot-Brittannië niet meer mee in de statistieken van ACEA. Over de eerste vijf maanden gezien komt ons land er met een daling van 28 procent nog redelijk goed vanaf. In de meeste andere landen zijn de verkopen in deze periode tussen de 40 en 50 procent lager uitgekomen.

Op de merkenlijst schommelt bij vrijwel alle grote fabrikanten de daling tussen de 50 en 60 procent. Bij Mercedes-Benz, Toyota en Hyundai/ Kia blijft de daling echter net onder de 50 procent. Jaguar komt er het slechtste af met 65 procent lagere verkopen. Ook bij de andere merken is er, voor alle duidelijkheid, niet ééntje met een plus te vinden.