Geely neemt Chinese concurrent over

Geely staat op het punt de Chinese concurrent Lifan Motors over te nemen. Lifan bestaat sinds 1992 en bouwt personenauto’s en kleine bestelwagens. Die worden niet alleen verkocht in China maar ook al jaren geëxporteerd naar Rusland. Lifan is daarnaast ook actief in financiële dienstverlening en energie.

Geely komt op gelijke hoogte met BMW

Het bedrijf had voor de coronacrisis al te kampen met een grote schuldenlast en is door de crisis en de stagnatie op de automarkt verder in de problemen geraakt. Dat Geely de koper is, zoals Chinese bronnen stellen, is opmerkelijk omdat Lifan in november vorig jaar nog een samenwerking aankondigde met Brilliance voor de verkoop van auto’s in Zuid-Amerika. Beide bedrijven werken in dat kader aan een gezamenlijke autofabriek in Uruguay.

Geely zou met de acquisitie opnieuw een merk aan het brede pakket toevoegen. Het grootste autobedrijf van China is al eigenaar van Volvo Cars, de London Electric Vehicle Company LEVC, Lotus, Polestar, Lynk & Co en het Maleisische Proton. Bovendien heeft Geely een flink aandelenbelang in Daimler waarmee het samenwerkt bij de verdere ontwikkeling van Smart.

Geely neemt Chinese concurrent over - Automobielmanagement.nl

Geely neemt Chinese concurrent over

Geely staat op het punt de Chinese concurrent Lifan Motors over te nemen. Lifan bestaat sinds 1992 en bouwt personenauto’s en kleine bestelwagens. Die worden niet alleen verkocht in China maar ook al jaren geëxporteerd naar Rusland. Lifan is daarnaast ook actief in financiële dienstverlening en energie.

Geely komt op gelijke hoogte met BMW

Het bedrijf had voor de coronacrisis al te kampen met een grote schuldenlast en is door de crisis en de stagnatie op de automarkt verder in de problemen geraakt. Dat Geely de koper is, zoals Chinese bronnen stellen, is opmerkelijk omdat Lifan in november vorig jaar nog een samenwerking aankondigde met Brilliance voor de verkoop van auto’s in Zuid-Amerika. Beide bedrijven werken in dat kader aan een gezamenlijke autofabriek in Uruguay.

Geely zou met de acquisitie opnieuw een merk aan het brede pakket toevoegen. Het grootste autobedrijf van China is al eigenaar van Volvo Cars, de London Electric Vehicle Company LEVC, Lotus, Polestar, Lynk & Co en het Maleisische Proton. Bovendien heeft Geely een flink aandelenbelang in Daimler waarmee het samenwerkt bij de verdere ontwikkeling van Smart.