Europese automarkt zakt in 2020 met kwart in

De Europese autoverkopen zullen dit jaar een kwart lager uitkomen dan in 2019. Dat betekent dat er ruim drie miljoen nieuwe personenauto’s minder worden verkocht dan de 12,8 miljoen van vorig jaar. Die voorspelling doet de Europese autokoepel Acea in Brussel. ‘’Gezien de grote economische crisis hebben we onze voorspellingen drastisch bijgesteld.’’ Na de enorme […]

De Europese autoverkopen zullen dit jaar een kwart lager uitkomen dan in 2019. Dat betekent dat er ruim drie miljoen nieuwe personenauto’s minder worden verkocht dan de 12,8 miljoen van vorig jaar.

Die voorspelling doet de Europese autokoepel Acea in Brussel. ‘’Gezien de grote economische crisis hebben we onze voorspellingen drastisch bijgesteld.’’ Na de enorme schokken van midden maart tot eind mei zijn de autoverkopen in de EU in de eerste vijf maanden van dit jaar al 41,5 procent lager dan in dezelfde periode in 2019. De situatie zal volgens Acea de komende maanden wel wat verbeteren nu de lockdown en andere coronamaatregelen in steeds meer landen worden opgeheven of versoepeld.

Desalniettemin vreest de auto-organisatie toch dat de nieuwverkopen zullen uitkomen op het laagste niveau sinds 2013. Toen was de automarkt zes jaar achter elkaar gedaald na de grote financiële crisis van 2008/2009. Wat percentage betreft krijgt 2020 echter de grootste klap ooit. ‘’Acea blijft hoop houden dat dit dramatische scenario nog wat goed gemaakt kan worden door snelle en sterke maatregelen van de EU en de nationale regeringen,’’ zegt de Nederlandse directeur-generaal Eric-Mark Huitema. ‘’Gezien de nooit vertoonde instorting van de verkopen zijn koopstimuleringen en sloopregelingen urgent vereist in de hele EU om de hoogst-nodige vraag naar nieuwe auto’s te scheppen.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese automarkt zakt in 2020 met kwart in - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt zakt in 2020 met kwart in

De Europese autoverkopen zullen dit jaar een kwart lager uitkomen dan in 2019. Dat betekent dat er ruim drie miljoen nieuwe personenauto’s minder worden verkocht dan de 12,8 miljoen van vorig jaar. Die voorspelling doet de Europese autokoepel Acea in Brussel. ‘’Gezien de grote economische crisis hebben we onze voorspellingen drastisch bijgesteld.’’ Na de enorme […]

De Europese autoverkopen zullen dit jaar een kwart lager uitkomen dan in 2019. Dat betekent dat er ruim drie miljoen nieuwe personenauto’s minder worden verkocht dan de 12,8 miljoen van vorig jaar.

Die voorspelling doet de Europese autokoepel Acea in Brussel. ‘’Gezien de grote economische crisis hebben we onze voorspellingen drastisch bijgesteld.’’ Na de enorme schokken van midden maart tot eind mei zijn de autoverkopen in de EU in de eerste vijf maanden van dit jaar al 41,5 procent lager dan in dezelfde periode in 2019. De situatie zal volgens Acea de komende maanden wel wat verbeteren nu de lockdown en andere coronamaatregelen in steeds meer landen worden opgeheven of versoepeld.

Desalniettemin vreest de auto-organisatie toch dat de nieuwverkopen zullen uitkomen op het laagste niveau sinds 2013. Toen was de automarkt zes jaar achter elkaar gedaald na de grote financiële crisis van 2008/2009. Wat percentage betreft krijgt 2020 echter de grootste klap ooit. ‘’Acea blijft hoop houden dat dit dramatische scenario nog wat goed gemaakt kan worden door snelle en sterke maatregelen van de EU en de nationale regeringen,’’ zegt de Nederlandse directeur-generaal Eric-Mark Huitema. ‘’Gezien de nooit vertoonde instorting van de verkopen zijn koopstimuleringen en sloopregelingen urgent vereist in de hele EU om de hoogst-nodige vraag naar nieuwe auto’s te scheppen.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding