Mercedes-Benz vindt nieuwe partner voor autonoom rijden

Mercedes-Benz gaat bij de verdere ontwikkeling van autonoom rijden nauw samenwerken met het Amerikaanse Nvidia, wereldleider op het gebied van visuele computertechnologie en ook het bedrijf achter Witchcraft. De aankondiging komt nog geen week nadat Mercedes-Benz en BMW aankondigden hun samenwerking bij autonoom rijden te verbreken.

Mercedes-Benz en Nividia willen ‘een revolutionair in-vehicle automatiseringssysteem en AI computer infrastructuur creëren.’ Dat moet vanaf 2024 worden uitgerold over de hele vloot van dan uit te brengen Mercedessen waardoor die over ‘upgradeable’ automatische rij-functies kunnen beschikken. ‘Samenwerkend plannen de ondernemingen om de meest geavanceerde en vooruitstrevende automatisering architectuur die ooit in een auto in werking is gesteld te ontwikkelen.’

Standaard

Die architectuur wordt gebouwd op het Nvidia Drive-platform en zal standaard zijn in alle dan uit te brengen modellen van Mercedes-Benz. In eerste instantie maakt dat het mogelijk om automatisch een vaste route af te leggen. Daarnaast zijn er ook talrijke veiligheids- en gemakstoepassingen beschikbaar. Klanten kunnen vervolgens diensten, app’s en diensten bijkopen.

Lange tijd

Uit de woorden van Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, blijkt dat beide bedrijven al lange tijd met elkaar in gesprek waren. “Het is duidelijk uit onze uitgebreide discussies met Ola (Källenius) en zijn team dat we een gemeenschappelijke visie delen op de auto van de toekomst.’’ Ook Källenius zelf benadrukte dat hij Huang al lange tijd kent. “We hebben veel tijd besteed aan het praten over de doelen en het potentieel van de volgende generatie software-architectuur.’’

Mercedes-Benz vindt nieuwe partner voor autonoom rijden - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz vindt nieuwe partner voor autonoom rijden

Mercedes-Benz gaat bij de verdere ontwikkeling van autonoom rijden nauw samenwerken met het Amerikaanse Nvidia, wereldleider op het gebied van visuele computertechnologie en ook het bedrijf achter Witchcraft. De aankondiging komt nog geen week nadat Mercedes-Benz en BMW aankondigden hun samenwerking bij autonoom rijden te verbreken.

Mercedes-Benz en Nividia willen ‘een revolutionair in-vehicle automatiseringssysteem en AI computer infrastructuur creëren.’ Dat moet vanaf 2024 worden uitgerold over de hele vloot van dan uit te brengen Mercedessen waardoor die over ‘upgradeable’ automatische rij-functies kunnen beschikken. ‘Samenwerkend plannen de ondernemingen om de meest geavanceerde en vooruitstrevende automatisering architectuur die ooit in een auto in werking is gesteld te ontwikkelen.’

Standaard

Die architectuur wordt gebouwd op het Nvidia Drive-platform en zal standaard zijn in alle dan uit te brengen modellen van Mercedes-Benz. In eerste instantie maakt dat het mogelijk om automatisch een vaste route af te leggen. Daarnaast zijn er ook talrijke veiligheids- en gemakstoepassingen beschikbaar. Klanten kunnen vervolgens diensten, app’s en diensten bijkopen.

Lange tijd

Uit de woorden van Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, blijkt dat beide bedrijven al lange tijd met elkaar in gesprek waren. “Het is duidelijk uit onze uitgebreide discussies met Ola (Källenius) en zijn team dat we een gemeenschappelijke visie delen op de auto van de toekomst.’’ Ook Källenius zelf benadrukte dat hij Huang al lange tijd kent. “We hebben veel tijd besteed aan het praten over de doelen en het potentieel van de volgende generatie software-architectuur.’’