BMW start bouw autofabriek in China

BMW en haar Chinese partner Great Wall Motors zijn begonnen met de bouw van een nieuwe autofabriek in Shanghai. In de fabriek van Spotlight Automotive, een 50/50 joint-venture van BMW en GWM, worden in eerste instantie elektrische Mini’s en elektrische modellen van GWM zelf gebouwd voor de Chinese markt. De fabriek in Shanghai krijgt een aanvangscapaciteit van 160.000 voertuigen per jaar.

Duitse autofabrikanten grijpen naar arbeidstijdverkorting

BMW en GWN kondigden al in juli 2018 een intensieve samenwerking aan. Ze richtten daarbij Spotlight Automotive op om de ontwikkeling van EV’s van zowel Mini als GWM verder op te pakken. Ook werden de onderzoeksactiviteiten rond elektrische aandrijving bij elkaar gevoegd. Dat resulteert nu twee jaar later in de start van de bouw van de feitelijke autofabriek. De Spotlight Automotive Factory wordt uitgerust met de nieuwste technologieën voor de bouw van auto’s en moet daarbij een ‘benchmark’ worden voor de internationale auto-industrie.

BMW werkt in China overigens ook nauw samen met Brilliance Automotive in een joint-venture BBA. De Duitse groep verkocht in het eerste kwartaal 116.452 nieuwe personenauto’s in China, dat was bijna een derde minder dan een jaar eerder. China nam daarmee 28 procent van de wereldwijde afzet van 411.809 auto’s voor haar rekening.

BMW start bouw autofabriek in China - Automobielmanagement.nl

BMW start bouw autofabriek in China

BMW en haar Chinese partner Great Wall Motors zijn begonnen met de bouw van een nieuwe autofabriek in Shanghai. In de fabriek van Spotlight Automotive, een 50/50 joint-venture van BMW en GWM, worden in eerste instantie elektrische Mini’s en elektrische modellen van GWM zelf gebouwd voor de Chinese markt. De fabriek in Shanghai krijgt een aanvangscapaciteit van 160.000 voertuigen per jaar.

Duitse autofabrikanten grijpen naar arbeidstijdverkorting

BMW en GWN kondigden al in juli 2018 een intensieve samenwerking aan. Ze richtten daarbij Spotlight Automotive op om de ontwikkeling van EV’s van zowel Mini als GWM verder op te pakken. Ook werden de onderzoeksactiviteiten rond elektrische aandrijving bij elkaar gevoegd. Dat resulteert nu twee jaar later in de start van de bouw van de feitelijke autofabriek. De Spotlight Automotive Factory wordt uitgerust met de nieuwste technologieën voor de bouw van auto’s en moet daarbij een ‘benchmark’ worden voor de internationale auto-industrie.

BMW werkt in China overigens ook nauw samen met Brilliance Automotive in een joint-venture BBA. De Duitse groep verkocht in het eerste kwartaal 116.452 nieuwe personenauto’s in China, dat was bijna een derde minder dan een jaar eerder. China nam daarmee 28 procent van de wereldwijde afzet van 411.809 auto’s voor haar rekening.