FCA en enkele dochterbedrijven gaan het geld besteden aan modernisering en uitbreiding van de productie in Italië. Recent is al begonnen met de productie van de nieuwe elektrische Fiat 500 in Turijn en van de Jeep Renegade en Jeep Compass hybride modellen in Melfi. Ook zijn de voorbereidingen afgerond voor de Maserati MC20 in de historische fabriek in Modena.

Maserati

De fabriek in Pomigliano wordt klaargestoomd voor de komst van de Alfa-Romeo C-UV. Die in Turijn voor de Maserati GranTurismo, de GranCabrio, de Ghibli en de Levante, terwijl de Maserati D-UV gebouwd gaat worden in Cassino. Een fabriek in Termoli gaat de ontwikkeling oppakken van een nieuwe GSE/MHEV motormodule voor Jeep en Fiat.

In Piedmont wordt flink geïnvesteerd in de voormalige Rivalta fabriek voor de bouw van een nieuw onderdelendistributiecentrum voor Mopar terwijl FCA in Mirafiori zonnepanelen wil gaan produceren. Alle genoemde nieuwe producten moeten de komende twee jaar op de markt komen.