VW betaalt BTW voor Duitse autokoper

Volkswagen betaalt voor kopers van een nieuwe auto in Duitsland de 16 procent BTW. Dat aanbod geldt tot 30 september en alleen voor auto’s met een benzine- of dieselauto omdat er al een grote staatssubsidie voor hybride of elektrische auto’s is aangekondigd.

Leaseregistraties april +37%; Volkswagen (Polo) leasetopper

Volkswagen heeft er bij de Duitse overheid hard op aangedrongen om de subsidie ook voor auto’s met een verbrandingsmotor te laten gelden zodat het wagenpark over een brede linie gemoderniseerd zou kunnen worden. Het autobedrijf heeft op dat punt echter nul op het rekest gekregen en geeft daarom nu zelf een BTW-korting van 16 procent op de markt aan te zwengelen. Die korting gaat wel over de bruto-aankoopprijs zodat er voor de klant uiteindelijk bijna 14 procent van over blijft. Overigens is in Duitsland de BTW al tijdelijk verlaagd van 19 naar 16 procent om het economische herstel na de coronacrisis te bevorderen.
Directeur Holger B. Santel van VW Duitsland vindt de staatssteun een goede maatregel. “Maar we willen meer voor onze klanten doen.’’

Grootste marktaandeel

De autoverkopen in Duitsland zijn in mei ruim de helft lager uitgekomen dan een jaar eerder. Volkswagen zat met een daling van 51,5 procent nagenoeg op dat gemiddelde hoewel het merk met 17,6 procent nog wel het grootste marktaandeel in handen heeft. Over de eerste vijf maanden staat Volkswagen in Duitsland op een daling van bijna 35 procent. Nu de meest strikte coronamaatregelen zijn opgeheven, is er nog geen stormloop op de showrooms in Duitsland merkbaar.

VW betaalt BTW voor Duitse autokoper - Automobielmanagement.nl

VW betaalt BTW voor Duitse autokoper

Volkswagen betaalt voor kopers van een nieuwe auto in Duitsland de 16 procent BTW. Dat aanbod geldt tot 30 september en alleen voor auto’s met een benzine- of dieselauto omdat er al een grote staatssubsidie voor hybride of elektrische auto’s is aangekondigd.

Leaseregistraties april +37%; Volkswagen (Polo) leasetopper

Volkswagen heeft er bij de Duitse overheid hard op aangedrongen om de subsidie ook voor auto’s met een verbrandingsmotor te laten gelden zodat het wagenpark over een brede linie gemoderniseerd zou kunnen worden. Het autobedrijf heeft op dat punt echter nul op het rekest gekregen en geeft daarom nu zelf een BTW-korting van 16 procent op de markt aan te zwengelen. Die korting gaat wel over de bruto-aankoopprijs zodat er voor de klant uiteindelijk bijna 14 procent van over blijft. Overigens is in Duitsland de BTW al tijdelijk verlaagd van 19 naar 16 procent om het economische herstel na de coronacrisis te bevorderen.
Directeur Holger B. Santel van VW Duitsland vindt de staatssteun een goede maatregel. “Maar we willen meer voor onze klanten doen.’’

Grootste marktaandeel

De autoverkopen in Duitsland zijn in mei ruim de helft lager uitgekomen dan een jaar eerder. Volkswagen zat met een daling van 51,5 procent nagenoeg op dat gemiddelde hoewel het merk met 17,6 procent nog wel het grootste marktaandeel in handen heeft. Over de eerste vijf maanden staat Volkswagen in Duitsland op een daling van bijna 35 procent. Nu de meest strikte coronamaatregelen zijn opgeheven, is er nog geen stormloop op de showrooms in Duitsland merkbaar.