Zwickau wordt grootste Volkswagen EV-fabriek van Europa

Op vrijdag 26 juni liep in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Zwickau de laatste auto met verbrandingsmotor van de productielijn. Vanaf nu worden er alleen nog volledig elektrische auto’s gebouwd, zowel voor Volkswagen als voor zustermerken Audi en Seat.

Sinds 1990 heeft Volkswagen in Zwickau 6.049.207 auto’s gebouwd, van de Polo, Golf en Golf Variant tot de Passat Limousine en Passat Variant. In november 2019 is de serieproductie van de ID.3 1ST Edition in Zwickau van start gegaan, en deze zomer volgt de ID.4. Inmiddels is de conversie van Hal 6 in de fabriek in volle gang. Naast de Volkswagen ID.4 zal ook een elektrische SUV van Audi in Zwickau worden gebouwd.

Zwickau is de eerste fabriek van Volkswagen die wordt ingericht voor de bouw van uitsluitend elektrische auto’s, en krijgt een maximumcapaciteit van 330.000 auto’s per jaar. Uiteindelijk zullen er zes verschillende modellen in Zwickau van de band rollen. Met de transformatie van de fabriek is een investering van 1,2 miljard euro gemoeid.

Zwickau wordt grootste Volkswagen EV-fabriek van Europa - Automobielmanagement.nl

Zwickau wordt grootste Volkswagen EV-fabriek van Europa

Op vrijdag 26 juni liep in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Zwickau de laatste auto met verbrandingsmotor van de productielijn. Vanaf nu worden er alleen nog volledig elektrische auto’s gebouwd, zowel voor Volkswagen als voor zustermerken Audi en Seat.

Sinds 1990 heeft Volkswagen in Zwickau 6.049.207 auto’s gebouwd, van de Polo, Golf en Golf Variant tot de Passat Limousine en Passat Variant. In november 2019 is de serieproductie van de ID.3 1ST Edition in Zwickau van start gegaan, en deze zomer volgt de ID.4. Inmiddels is de conversie van Hal 6 in de fabriek in volle gang. Naast de Volkswagen ID.4 zal ook een elektrische SUV van Audi in Zwickau worden gebouwd.

Zwickau is de eerste fabriek van Volkswagen die wordt ingericht voor de bouw van uitsluitend elektrische auto’s, en krijgt een maximumcapaciteit van 330.000 auto’s per jaar. Uiteindelijk zullen er zes verschillende modellen in Zwickau van de band rollen. Met de transformatie van de fabriek is een investering van 1,2 miljard euro gemoeid.