De grootste daling, van 100 procent, deed zich voor in de fabriek in het Noord-Engelse Sunderland die de hele maand mei stil heeft gelegen. In al haar Amerikaanse fabrieken produceerde Nissan die maand zegge en schrijve 10 voertuigen. In Barcelona kwamen er in de Nissan-fabriek die binnenkort gaat sluiten nog 224 auto’s van de band. Thuisland Japan kwam met 12.978 exemplaren bijna 80 procent lager uit.

Verkoopcijfers

Die in veel landen stilgevallen productie zal de komende weken en maanden gevolgen gaan hebben voor de verkoopcijfers. In mei viel dat, vergeleken met de productie, nog mee want toen er werden er wereldwijd 272.873 Nissan’s verkocht wat ruim 37 procent minder is dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal verkochte Nissans lag in die voorlaatste maand dus 116.000 hoger dan de daadwerkelijke productie. China nam er hiervan 130.016 voor haar rekening waarmee de afzet in dat land weer bijna zeven procent boven het niveau van een jaar geleden lag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding