Alle fabrieken van Toyota draaien weer

Toyota heeft wereldwijd alle fabrieken weer draaiende. De laatste vestiging die wegens corona nog stil lag, die in Venezuela, is deze week ook weer opgestart. In alle 21 landen waar Toyota een fabriek heeft wordt nu weer gewerkt, hoewel lang niet overal op volle capaciteit.

Toyota en Subaru trekken banden verder aan

Toyota produceerde in de eerste vijf maanden van dit jaar wereldwijd 2.724.670 voertuigen, dat is nagenoeg 30 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Worden Daihatsu en vrachtwagenmerk Hino meegeteld, dan komt de productie uit op 3.253.209 exemplaren, een daling met 29 procent.

De productie in fabrieken buiten Japan daalde met ruim 34 procent naar 1.720.266 stuks. In thuisland Japan, waar corona later uitbrak, werden met 1.532.983 stuks 22 procent minder auto’s gebouwd.

Het merk Toyota verkocht in de periode januari tot en met eind mei 3.064.799 auto’s, een daling met ruim 22 procent op jaarbasis. In de maand mei verkocht Toyota in China echter meer dan dubbel zo veel auto’s als in dezelfde maand in 2019.

Alle fabrieken van Toyota draaien weer - Automobielmanagement.nl

Alle fabrieken van Toyota draaien weer

Toyota heeft wereldwijd alle fabrieken weer draaiende. De laatste vestiging die wegens corona nog stil lag, die in Venezuela, is deze week ook weer opgestart. In alle 21 landen waar Toyota een fabriek heeft wordt nu weer gewerkt, hoewel lang niet overal op volle capaciteit.

Toyota en Subaru trekken banden verder aan

Toyota produceerde in de eerste vijf maanden van dit jaar wereldwijd 2.724.670 voertuigen, dat is nagenoeg 30 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Worden Daihatsu en vrachtwagenmerk Hino meegeteld, dan komt de productie uit op 3.253.209 exemplaren, een daling met 29 procent.

De productie in fabrieken buiten Japan daalde met ruim 34 procent naar 1.720.266 stuks. In thuisland Japan, waar corona later uitbrak, werden met 1.532.983 stuks 22 procent minder auto’s gebouwd.

Het merk Toyota verkocht in de periode januari tot en met eind mei 3.064.799 auto’s, een daling met ruim 22 procent op jaarbasis. In de maand mei verkocht Toyota in China echter meer dan dubbel zo veel auto’s als in dezelfde maand in 2019.