Dat zegt Elmar Degenhart, CEO van de Duitse onderdelen- en bandenfabrikant Continental. De onderneming wil met een lopend bezuinigingsprogramma rond 2023 al rond de 500 miljoen euro besparen, maar daar worden nu nog enkele honderden miljoenen aan toegevoegd. Sinds vorig jaar zijn er bij Continental meer dan 2.000 arbeidsplaatsen verdwenen.

Coronabrug

Degenhart noemt het van cruciaal belang om de onderneming aan te passen aan die lagere productiecijfers. “We bouwen voor onszelf een brug over de komende jaren, een coronabrug die ons weer succesvol zal maken. Ons herstructureringsplan is onze weg naar de toekomst”, aldus Degenhart tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. “We behouden onze positie onder de globale elite waar het gaat om het leveren van toptechnologieën en software. Om op dat terrein te kunnen blijven concurreren moet je je concurrentiekracht en je zichtbaarheid voor de toekomst maximaliseren. We breiden onze portefeuille uit waar het winstgevend is en maken het nog meer geschikt voor de toekomst.”

Continental zag de omzet vooral in april inzakken, werd tijdens de AV gemeld. In mei was sprake van enige verbetering door het sterke herstel van de autoverkopen in China. In Europa en de Verenigde Staten blijft de vraag echter nog altijd zwak, aldus de CEO.