Dealergroep Bilia ziet winst toenemen

De Pan-Europese Zweedse dealergroep Bilia heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 32 miljoen euro aan inkomsten geboekt. Vorig jaar was dat nog 29,6 miljoen euro in dezelfde periode. De nieuwe cijfers zijn aanzienlijk beter dan analisten bij het beursgenoteerde bedrijf hadden verwacht.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

De verbetering is deels te danken aan de service-activiteiten maar daarnaast drong Bilia ook de kosten verder terug en kon het bedrijf profiteren van tijdelijke ww- en andere coronaregelingen in verschillende landen. De operationele winst komt volgens voorlopige schatting uit op 28 miljoen euro terwijl een jaar eerder 27,1 miljoen euro aan winst werd gerealiseerd. Daarbij is rekening gehouden met bijna twee miljoen euro aan kosten voor het afstoten van personeel. Bilia zal de definitieve cijfers op 29 juli bekend maken.

Grootste

Bilia is één van de grootste dealerorganisaties in Europa met rond de 140 vestigingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Luxemburg en België. Het Zweedse bedrijf voert Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, Mini, Dacia en Alpine en regelt ook de Europese autotransporten voor Renault/Dacia en voor Toyota. Vorig jaar draaide het bedrijf met 5.000 werknemers een omzet van 2,9 miljard euro. Ter vergelijking: de Nederlandse beursgenoteerde Stern Groep komt aan een omzet van rond de één miljard euro en telt 1.500 werknemers.

Dealergroep Bilia ziet winst toenemen - Automobielmanagement.nl

Dealergroep Bilia ziet winst toenemen

De Pan-Europese Zweedse dealergroep Bilia heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 32 miljoen euro aan inkomsten geboekt. Vorig jaar was dat nog 29,6 miljoen euro in dezelfde periode. De nieuwe cijfers zijn aanzienlijk beter dan analisten bij het beursgenoteerde bedrijf hadden verwacht.

Megadealer Bilia haalt meer winst uit occasions

De verbetering is deels te danken aan de service-activiteiten maar daarnaast drong Bilia ook de kosten verder terug en kon het bedrijf profiteren van tijdelijke ww- en andere coronaregelingen in verschillende landen. De operationele winst komt volgens voorlopige schatting uit op 28 miljoen euro terwijl een jaar eerder 27,1 miljoen euro aan winst werd gerealiseerd. Daarbij is rekening gehouden met bijna twee miljoen euro aan kosten voor het afstoten van personeel. Bilia zal de definitieve cijfers op 29 juli bekend maken.

Grootste

Bilia is één van de grootste dealerorganisaties in Europa met rond de 140 vestigingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Luxemburg en België. Het Zweedse bedrijf voert Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, Mini, Dacia en Alpine en regelt ook de Europese autotransporten voor Renault/Dacia en voor Toyota. Vorig jaar draaide het bedrijf met 5.000 werknemers een omzet van 2,9 miljard euro. Ter vergelijking: de Nederlandse beursgenoteerde Stern Groep komt aan een omzet van rond de één miljard euro en telt 1.500 werknemers.