Ook buiten Europa werd Renault geraakt door autoverkopen die stil kwamen te liggen vanwege corona. Vooral in India en Brazilië daalden de verkopen fors, met respectievelijk 49 procent en 39 procent.

Zoe

Het tweede halfjaar begint de autofabrikant naar eigen zeggen goed, mede door overheidssteunmaatregelen in Europa. “We hebben een hoog aantal orders, een goede voorraad en een stijgende prijspositionering”, aldus onderdirecteur Denis le Vot. Daarnaast steeg de verkoop van de elektrische Renault Zoe wereldwijd met 38 procent, met meer dan 42.000 verkochte voertuigen in het eerste halfjaar.

Leningen

Renault heeft voor 5 miljard euro aan leningen afgesloten bij de Franse overheid om de coronacrisis te doorstaan. Om daarvoor in aanmerking te komen heeft het bedrijf al zijn dividend geschrapt. Het afzien van winstuitkering is een voorwaarde die Frankrijk aan bedrijven stelt voor het verkrijgen van de steun. Daarbij is de automaker van plan wereldwijd 14.600 banen te schrappen als onderdeel van een kostenbesparingsplan.