Tesla bouwt nieuwe Cybertruck-fabriek in Texas

Tesla gaat zijn nieuwe gigafabriek bouwen in de buurt van Austin, Texas. Daarmee komt een einde aan de concurrentiestrijd met het naburige Oklahoma. In de fabriek, op een terrein van zo’n 2000 hectare, wordt onder andere de nieuwe Cybertruck gebouwd.

Tesla’s Cybertruck kan geldmachine worden

Tesla kreeg al veel bestellingen binnen voor de in november onthulde elektrische pick-up truck. Het bedrijf zei eerder eind 2021 met de fabricage te willen beginnen. “Tesla is een van de meest opwindende en innovatieve bedrijven ter wereld en we zijn er trots op zijn team te verwelkomen in de staat Texas”, zei de gouverneur van Texas, Greg Abott.

Belastingvoordelen

Oklahoma en Texas boden allerlei voordelen aan om de automaker over te halen zich er te vestigen, waaronder tientallen miljoenen dollars aan belastingvoordelen. De nieuwe fabriek in Texas zou minstens 5000 banen creëren op korte termijn. Musk zei de nummer twee in de concurrentiestrijd, Tulsa in Oklahoma, voor toekomstige productie te overwegen.

Dramatisch

De presentatie van de Cybertruck in november verliep overigens dramatisch. Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij per ongeluk twee ruiten. Het ontwerp van de truck zorgde bovendien bij kenners voor verdeelde reacties.

Tesla bouwt nieuwe Cybertruck-fabriek in Texas - Automobielmanagement.nl

Tesla bouwt nieuwe Cybertruck-fabriek in Texas

Tesla gaat zijn nieuwe gigafabriek bouwen in de buurt van Austin, Texas. Daarmee komt een einde aan de concurrentiestrijd met het naburige Oklahoma. In de fabriek, op een terrein van zo’n 2000 hectare, wordt onder andere de nieuwe Cybertruck gebouwd.

Tesla’s Cybertruck kan geldmachine worden

Tesla kreeg al veel bestellingen binnen voor de in november onthulde elektrische pick-up truck. Het bedrijf zei eerder eind 2021 met de fabricage te willen beginnen. “Tesla is een van de meest opwindende en innovatieve bedrijven ter wereld en we zijn er trots op zijn team te verwelkomen in de staat Texas”, zei de gouverneur van Texas, Greg Abott.

Belastingvoordelen

Oklahoma en Texas boden allerlei voordelen aan om de automaker over te halen zich er te vestigen, waaronder tientallen miljoenen dollars aan belastingvoordelen. De nieuwe fabriek in Texas zou minstens 5000 banen creëren op korte termijn. Musk zei de nummer twee in de concurrentiestrijd, Tulsa in Oklahoma, voor toekomstige productie te overwegen.

Dramatisch

De presentatie van de Cybertruck in november verliep overigens dramatisch. Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij per ongeluk twee ruiten. Het ontwerp van de truck zorgde bovendien bij kenners voor verdeelde reacties.